Οδηγός προς φορολογουμένους: Πώς να συμπληρώσετε τη φορολογική σας δήλωση

Οδηγός προς φορολογουμένους: Πώς να συμπληρώσετε τη φορολογική σας δήλωση

Τι ισχύει για ιατρικές δαπάνες, ρυθμίσεις χρεών, κατασχέσεις, ακίνητα, ΙΧ, τεκμήρια και εισοδήματα εξωτερικού

Οδηγός προς φορολογουμένους: Πώς να συμπληρώσετε τη φορολογική σας δήλωση
Εκτενέστατο αναλυτικό οδηγό (139 σελίδων σε μορφή ερωτήσεων-απαντήσεων) με όλες τις τελευταίες διατάξεις και οδηγίες που ισχύουν ως τώρα για την δήλωση των εισοδημάτων και των περιουσιακών στοιχείων του 2016, εξέδωσε για την διευκόλυνση των φορολογουμένων  η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων.
 
Το εγχειρίδιο δίνει απαντήσεις στα συνηθέστερα αλλά και πιο εξειδικευμένα ζητήματα που απασχολούν τους φορολογουμένους, όχι μόνον για τις υποβολές των δηλώσεων (Ε1, Ε2, Ε3, ΦΠΑ κλπ) ή τους φόρους μεταβίβασης, γονικών παροχών, δωρεών και κληρονομιών, αλλά και για διαδικασίες αμφισβήτησης  του ποσού του φόρου που επιβάλλει η φορολογική διοίκηση.
 
Ειδικά εφέτος, είναι η τελευταία χρονιά που ισχύει η έκπτωση φόρου για ιατρικές δαπάνες. Ο οδηγός της ΑΑΔΕ καθορίζει με μεγάλη λεπτομέρεια  ποια δικαιολογητικά θα πρέπει να επιδείξει ο φορολογούμενος, αν κληθεί για έλεγχο, αναλόγως αν οι δαπάνες έγιναν εντός ή εκτός Ελλάδος. Αντίστοιχα αναλύονται και οι εκπτώσεις φόρου για ειδικές κατηγορίες φορολογουμένων (πχ άτομα με ειδικές ανάγκες κλπ).
Κλείσιμο
 
Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στα τεκμήρια που προσαυξάνουν τους φόρους αλλά και πώς μπορούν να αμφισβητηθούν.  Δίνει απαντήσεις όμως και για το ποιοι υποχρεώνονται να αποκτήσουν ΑΦΜ στην Ελλάδα, ποιες είναι οι υποχρεώσεις όσων φεύγουν  από τη χώρα για να εργαστούν στο εξωτερικό,  αλλά και τι ισχύει για εφέτος για τους κατόχους ΙΧ.
 
Επίσης περιλαμβάνονται αναλυτικές οδηγίες για όσους έχουν οφειλές στην εφορία (ρυθμίσεις, δόσεις, ακατάσχετο κλπ)  καθώς και όσους επιθυμούν να κάνουν δήλωση έναρξης ή μεταβολής δραστηριότητος στην ΔΟΥ.
 
Στον οδηγό αναφέρονται ακόμα και τα τηλέφωνα των αρμοδίων για τυχόν περαιτέρω διευκρινίσεις.

Ειδικότερα το εγχειρίδιο αναφέρει τα εξής, ανά είδος φορολογίας και εισοδήματος ΕΔΩ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης