Τομπίας Άντριαν(ΔΝΤ): Το Ταμείο επιμένει στην ελάφρυνση του ελληνικού χρέους

Τομπίας Άντριαν(ΔΝΤ): Το Ταμείο επιμένει στην ελάφρυνση του ελληνικού χρέους

«Η ανάπτυξη παραμένει, ακόμη, πολύ αδύναμη. Δεν είναι ξεκάθαρο πώς η Ελλάδα θα εξέλθει της κρίσης χωρίς μία σημαντική ελάφρυνση χρέους. Αυτή η θέση του ΔΝΤ δεν έχει αλλάξει», τονίζει το στέλεχος του Ταμείου

Τομπίας Άντριαν(ΔΝΤ): Το Ταμείο επιμένει στην ελάφρυνση του ελληνικού χρέους
Το ΔΝΤ επιμένει ότι θα πρέπει να υπάρξει ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, προκειμένου χώρα να τα καταφέρει, όπως δηλώνει σε δηλώσεις του στο γερμανικό περιοδικό «Focus», ο Tobias Adrian, Επίτροπος Χρηματαγορών του Ταμείου.

«Η ανάπτυξη παραμένει, ακόμη, πολύ αδύναμη. Δεν είναι ξεκάθαρο πώς η Ελλάδα θα εξέλθει της κρίσης χωρίς μία σημαντική ελάφρυνση χρέους. Αυτή η θέση του ΔΝΤ δεν έχει αλλάξει», τονίζει το στέλεχος του Ταμείου.

Φροντίζει, πάντως, να ασκήσει κριτική σε αρκετές χώρες της Ευρωζώνης, οι οποίες παραβιάζουν το Σύμφωνο Σταθερότητας. «Πρόκειται για θεμελιώδη πρόβλημα της Ευρωζώνης το γεγονός ότι κάποιες χώρες δεν μπορούν να συμμορφωθούν με τους κανόνες για τους κρατικούς προϋπολογισμούς», ενώ προειδοποίησε ότι οι οικονομικές ανισορροπίες εάν διατηρηθούν για μεγάλο χρονικό διάστημα μπορεί να μετατραπούν «σε έναν στρεσογόνο παράγοντα για την Ευρωζώνη».

Κλείσιμο
Διαβάστε περισσότερα στο www.newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης