Bundesbank για Ελλάδα: «Ναι» σε μεγάλα πλεονάσματα, «όχι» σε ελάφρυνση χρέους

Bundesbank για Ελλάδα: «Ναι» σε μεγάλα πλεονάσματα, «όχι» σε ελάφρυνση χρέους

Υπερ του ESM και εναντίον του ΔΝΤ σχετικά με την ελάφρυνση του χρέους της Ελλάδας τάσσεται η γερμανική κεντρική τράπεζα 

Bundesbank για Ελλάδα: «Ναι» σε μεγάλα πλεονάσματα, «όχι» σε ελάφρυνση χρέους
Γιατί ένα πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ δεν μπορεί να διατηρείται για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα;". Αυτό διερωτάται στο μηνιαίο δελτίο της η Bundesbank που ουσιαστικά τάσσεται υπερ του ESM και εναντίον του ΔΝΤ σχετικά με την ελάφρυνση του χρέους της Ελλάδας.

Η γερμανική κεντρική τράπεζα υποστηρίζει ότι μετά την επιτυχή εφαρμογή μιας ευρείας διαδικασίας μεταρρυθμίσεων η διατήρηση του πρωτογενούς πλεονάσματος στα επίπεδα του 3,5% θα μπορούσε να επιτευχθεί. Στο παρελθόν, ορισμένες χώρες (Βέλγιο, Φινλανδία και Ιταλία) το πέτυχαν για μεγαλύτερες χρονικές περιόδους, αναφέρει.

Με αυτό τον τρόπο η Bundesbank στηρίζει το έγγραφο του ESM που διέρρευσε πριν από λίγες ημέρες και υποστηρίζει ότι εάν η Ελλάδα κατορθώσει να επιτύχει πρωτογενές πλεόνασμα άνω του 3% του ΑΕΠ για τα επόμενα 20 χρόνια, τότε οι πιστωτές της δεν χρειάζεται να προχωρήσουν σε αναδιάρθρωση του χρέους της χώρας.

Κλείσιμο
Η Bundesbank υποστηρίζει πως η άποψη ότι οι δημοσιονομικές απαιτήσεις του προγράμματος θα μειωθούν, πρέπει να αποφευχθεί και πως η ελάφρυνση του χρέους θα αποδυναμώσει την αξιοπιστία των προγραμμάτων προσαρμογής, την ιδιοκτησία του προγράμματος και την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων.

Διαβάστε περισσότερα στο www.newmoney.gr 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης