Μόνο τα 11,4 δισ. από τα 92 δισ. των ληξιπρόθεσμων χρεών θεωρούνται εισπράξιμα

Μόνο τα 11,4 δισ. από τα 92 δισ. των ληξιπρόθεσμων χρεών θεωρούνται εισπράξιμα

Τα μεγάλα χρέη θεωρούνται ανεπίδεκτα είσπραξης από στελέχη του υπ. Οικονομικών - Στο στόχαστρο οι 2,3 εκατ. φορολογούμενοι που οφείλουν ποσά έως 500 ευρώ

Μόνο τα 11,4 δισ. από τα 92 δισ. των ληξιπρόθεσμων χρεών θεωρούνται εισπράξιμα
Μικρό καλάθι για τη δυνατότητα είσπραξης ληξιπρόθεσμων χρεών που ξεπερνούν τα 92 δισ. ευρώ φαίνεται ότι κρατάει η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων
.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Καθημερινής από την ΑΑΔΕ θεωρούν εισπράξιμα μόλις τα 11,4 δισ. προσθέτοντας ότι μεγαλύτερες πιθανότητες είσπραξης υπάρχουν για χρέη από μικροοφειλέτες.

Κλείσιμο
Στελέχη του υπουργείου Οικονομικών υποστηρίζουν ότι τα πολύ μεγάλα χρέη θεωρούνται ανεπίδεκτα είσπραξης καθώς προέρχονται από παλαιά στοιχεία του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων από επιχειρήσεις του ελληνικού Δημοσίου αλλά και από καταπτώσεις εγγυήσεων.

Συγκεκριμένα εκτός στόχων θεωρείται το 0,1% των οφειλετών που έχουν οφειλές άνω του 1,5 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για 5.551 φυσικά και νομικά πρόσωπα που, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, οφείλουν στην εφορία το 76% του συνολικού χρέους ή διαφορετικά 72 δισ. ευρώ.

Έτσι πλέον στο στόχαστρο της εφορίας μπαίνουν οι περισσότεροι από 2,3 εκατομμύρια φορολογούμενοι που χρωστούν στην εφορία ποσά έως και 500 ευρώ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης