«JA Start Up»: Την 1η Ιουνίου ο Τελικός Φοιτητικός Διαγωνισμός Ψηφιακής Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας

«JA Start Up»: Την 1η Ιουνίου ο Τελικός Φοιτητικός Διαγωνισμός Ψηφιακής Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας

Oι 10 πιο καινοτόμες προτάσεις, θα παρουσιασθούν στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού και θα αναδειχθεί η καλύτερη που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην Ευρώπη

«JA Start Up»: Την 1η Ιουνίου ο Τελικός Φοιτητικός Διαγωνισμός Ψηφιακής Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας
Ρεκόρ συμμετοχών σημειώθηκε φέτος στον Φοιτητικό Διαγωνισμό Ψηφιακής Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας «JA Start Up» του Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων/Junior Achievement Greece, που πραγματοποιείται με τη συνεργασία της MetLife. Πάνω από 200 φοιτητές κατέθεσαν ιδέες για τη δημιουργία της δικής τους start-up εταιρίας με έξυπνα προϊόντα και υπηρεσίες, διαδικτυακές πλατφόρμες και εφαρμογές για κινητά τηλέφωνα.

Oι 10 πιο καινοτόμες προτάσεις, θα παρουσιασθούν την Πέμπτη 1η Ιουνίου 2017 στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού και θα αναδειχθεί η καλύτερη που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην Ευρώπη. Στον μεγάλο τελικό θα διαγωνισθούν ομάδες φοιτητών από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, το Πανεπιστήμιο Πειραιά, το Χαροκόπειο και το Ιόνιο Πανεπιστήμιο. Η νικήτρια ομάδα από την Ελλάδα θα κερδίσει χρηματικό έπαθλο για την υλοποίηση της ιδέας της και θα διεκδικήσει την πρώτη θέση στον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό «Enterpise Challenge 2017» του Junior Achievement Europe, που θα πραγματοποιηθεί στις 28-30 Ιουλίου 2017 στο Eλσίνκι και στον οποίο συμμετέχουν συνολικά 16 Ευρωπαϊκές χώρες.

Κλείσιμο




Οι παρουσιάσεις θα ξεκινήσουν στις 14.30 και οι βραβεύσεις στις 16.30.

Οι Έλληνες φοιτητές είχαν τη μοναδική ευκαιρία να παρακολουθήσουν το πρωτοποριακό εκπαιδευτικό πρόγραμμα καινοτομίας και επιχειρηματικότητας «JA Start Up» που διδάσκεται ταυτόχρονα σε 300 Πανεπιστήμια σε όλη την Ευρώπη με τη συμμετοχή 15,000 φοιτητών. Στην Ελλάδα το πρόγραμμα προσφέρει στα Πανεπιστήμια το Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων/Junior Achievement Greece, μέλος του παγκόσμιου μη-κερδοσκοπικού οργανισμού Junior Achievement Wordwide, που προωθεί την καινοτομία και την επιχειρηματικότητα σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, από το δημοτικό έως το πανεπιστήμιο.

Υπό την καθοδήγηση διακεκριμένων καθηγητών που ανέλαβαν το πρόγραμμα «JA Start Up» αλλά και με την πολύτιμη βοήθεια εθελοντών-επιχειρηματικών συμβούλων από την ασφαλιστική εταιρία MetLife, oι φοιτητές απέκτησαν σημαντικές γνώσεις και δεξιότητες αναπτύσσοντας την δική τους επιχειρηματική ιδέα με την οποία διαγωνίζονται στο τέλος του προγράμματος.



Στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών το πρόγραμμα «JA Start Up» υλοποίησε ο κ. Γεώργιος Δουκίδης, καθηγητής του Τμήματος Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και Διευθυντής του Εργαστηρίου Ηλεκτρονικού Εμπορίου και Ηλεκτρονικού Επιχειρείν (ELTRUN), στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, ο κ. Κωνσταντίνος Φούσκας, Επίκουρος Καθηγητής του Τμήματος Εφαρμοσμένης Πληροφορικής, στο Πανεπιστήμιο Πειραιά ο καθηγητής κ. Αθανάσιος Κυριαζής, πρόεδρος του Τμήματος Στατιστικής και Aσφαλιστικής Επιστήμης, στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο η κα Αδαμαντία Πατέλη, Επίκουρη Καθηγήτρια του Τμήματος Διοίκησης Πληροφοριακών Συστημάτων και Καινοτομίας και στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο η Δρ. Μαρία Γκούσια – Ρίζου καθηγήτρια της Σχολής Περιβάλλοντος, Γεωγραφίας και Εφαρμοσμένων Οικονομικών του Τμήματος Οικιακής Οικονομίας και Οικολογίας.

Ο φοιτητικός διαγωνισμός Ψηφιακής Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας «JA Start Up» πραγματοποιείται με την συνεργασία της MetLife και την υποστήριξη του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού.


Πηγή Newmoney.gr


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης