Handelsblatt: Πολύ κοντά σε συμφωνία ΔΝΤ και Γερμανία

Handelsblatt: Πολύ κοντά σε συμφωνία ΔΝΤ και Γερμανία

Όπως αναφέρει η εφημερίδα βάσει της συμφωνίας, το ΔΝΤ θα χρειαστεί να καταβάλει κεφάλαια στην Ελλάδα μόνο εάν η χώρα μπορεί να αποδείξει ότι το χρέος της είναι βιώσιμο

Handelsblatt: Πολύ κοντά σε συμφωνία ΔΝΤ και Γερμανία
Σε συμφωνία αναφορικά με το ελληνικό χρέος έχουν καταλήξει Γερμανία και ΔΝΤ
, σύμφωνα τουλάχιστον με δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας «Handlsblatt» (και μάλιστα στην αγγλική της έκδοση), η οποία χαρακτηρίζει την όλη υπόθεση ως «νίκη του
Γερμανού υπουργού Οικονομικών, Β. Σόιμπλε», με δεδομένη τη σφοδρή επιθυμία του για συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα.

Κλείσιμο
Όπως αναφέρει η εφημερίδα βάσει της συμφωνίας, το ΔΝΤ θα χρειαστεί να καταβάλει κεφάλαια στην Ελλάδα μόνο εάν η χώρα μπορεί να αποδείξει ότι το χρέος της είναι βιώσιμο. Υπενθυμίζεται ότι οι Ευρωπαίοι επιθυμούν να συγκεκριμενοποιήσουν τα μεσοπρόθεσμα μέτρα για την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους μετά το τέλος του προγράμματος στα μέσα του 2018, ενώ το ΔΝΤ ζητά να συμφωνηθούν από τώρα όλες οι λεπτομέρειες.

Εάν τελικώς το ΔΝΤ αποφασίσει να συμμετάσχει αυτό θα «λύσει τα χέρια» του κ. Σόιμπλε, ο οποίος θα μπορεί να πει στο γερμανικό κοινοβούλιο ότι «το ΔΝΤ παραμένει μαζί μας». Παράλληλα θα προσφέρει και στην Ελλάδα μία σχετική ανακούφιση, καθώς θα υπάρξει εκταμίευση της δόσης και η χώρα θα κατορθώσει να αποπληρώσει τις υποχρεώσεις της, οι οποίες ξεπερνούν το ποσό των επτά δισ. ευρώ, εντός του Ιουλίου.

Ταυτόχρονα σε ένα ακόμη δημοσίευμά της η γερμανική εφημερίδα υποστηρίζει ότι κατά τη διάρκεια του χθεσινού Eurogroup – γύρω στις 11.00 ώρα Βρυξελλών- ο κ. Τσακαλώτος δέχθηκε τηλεφώνημα από τον Έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος του έδωσε «εντολή» να μη δεχθεί τις προτάσεις των Ευρωπαίων. Αμέσως μετά ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, προχώρησε σε λήξη της συνεδρίασης.

Πηγή: Newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης