Γραμματέας ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ: «Δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα - Υπάρχει ο αυτόματος μηχανισμός δημοσιονομικής προσαρμογής»!

Γραμματέας ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ: «Δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα - Υπάρχει ο αυτόματος μηχανισμός δημοσιονομικής προσαρμογής»!

Η Αφροδίτη Θεοπεφτάτου σε δηλώσεις της σήμερα σημείωσε ότι κανείς από την ΚΟ δεν αμφισβητεί τη διαπραγματευτική ομάδακαι και ότι η η αναθεωρηση των προβλέψεων του ΔΝΤ αναγνωρίζει την θετική πορεία της οικονομίας

Γραμματέας ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ: «Δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα - Υπάρχει ο αυτόματος μηχανισμός δημοσιονομικής προσαρμογής»!
Την αισιοδοξία της ότι η αξιολόγηση θα κλείσει το Μάιο εξέφρασε η γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αφροδίτη Θεοπεφτάτου, στον Flash 96. 

Η ίδια διαβεβαίωσε ότι δεν θα προκύψουν νέα μέτρα, καθώς η αναθεώρηση των προβλέψεων από το
ΔΝΤ αναγνωρίζει την θετική πορεία της οικονομίας. 

Κλείσιμο
Ερωτηθείσα εάν θα υπάρξουν απώλειες στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ κατά την ψήφιση των νέων μέτρων, σημείωσε ότι κανείς από την ΚΟ δεν αμφισβητεί ότι η διαπραγματευτική ομάδα έφερε το βέλτιστο αποτέλεσμα σε αυτές τις συνθήκες. 

Αυτή η αναθεώρηση των προβλέψεων του Ταμείου είναι θετική, γιατί πραγματικά οι ίδιοι αναφέρονται σε προηγούμενες εκθέσεις τους διαφορετικά, οπότε αναγνωρίζεται η θετική πορεία της οικονομίας. Δηλαδή, είχαν λυθεί από την πρώτη αξιολόγηση αυτά τα ζητήματα με το θέμα του αυτόματου μηχανισμού δημοσιονομικής προσαρμογής, οπότε δε βλέπω εγώ να μπαίνουν άλλα μέτρα. 

Το ΔΝΤ βάζει θέματα αναδιάρθρωσης του χρέους και αυτό είναι το σημαντικό, και που θα προσδιορίσει και το ύψος των πλεονασμάτων σε αυτή τη Σύνοδο. Για να κλείσει δηλαδή η δεύτερη αξιολόγηση πρέπει οπωσδήποτε να μπούνε και τα θέματα της ελάφρυνσης του χρέους, και τα θέματα των πρωτογενών πλεονασμάτων για μετά το πρόγραμμα. Πιστεύω ναι, ότι μέσα στο Μάιο θα κλείσει, εκεί πάνε τα πράγματα δηλαδή και ομολογείται από όλους. 

Βλέπω εγώ ότι έχουμε την ωριμότητα να αναγνωρίζουμε τις δυσκολίες και τη σκληρή δουλειά που χρειάστηκε η ομάδα της διαπραγμάτευσης και δεν αμφισβητείται από κανέναν.» 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης