Eurogroup: Κλίμα επιστροφής των κλιμακίων στην Αθήνα

Eurogroup: Κλίμα επιστροφής των κλιμακίων στην Αθήνα

«Κάτι γίνεται» ανέφερε στο protothema.gr αρμόδιος παράγοντας - Για συμφωνία που θα επιτρέψει την επιστροφή των δανειστών στην Αθήνα κάνει λόγο και το Bloomberg - Πληροφορίες ότι οι πιστωτές επιστρέφουν από την Κυριακή των Βαΐων

Eurogroup: Κλίμα επιστροφής των κλιμακίων στην Αθήνα
Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες από την ελληνική κβέρνηση, στο περιθώριο του Eurogroup της Μάλτας, έκαναν λόγο για συμφωνία που θα επιτρέψει την επιστροφή των κλιμακίων των δανειστών στην Αθήνα.

«Κάτι γίνεται» ανέφερε στο protothema.gr Ευρωπαίος παράγοντας.

Νωρίτερα είχαν εκφραστεί ανησυχίες για τη στάση που θα τηρήσει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Κλείσιμο
Πόσα χρόνια θα παραμείνει η δέσμευση για πρωτογενή πλεονάσματα 3,5%

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη συζήτηση έχει τεθεί και το χρονικό διάστημα που η Ελλάδα θα είναι δεσμευμένη να επιτυγχάνει πρωτογενή πλεονάσματα ύψους 3,5%. Ο στόχος για υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα ύψους 3,5% είναι δεδομένος για το 2018 και τώρα συζητείται αν τα πρωτογενή πλεονάσματα θα πρέπει να διατηρηθούν σε αυτό το ύψος για 3 ή για πέντε χρόνια.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg, οι δανειστές έφτασαν σε συμφωνία με τις ελληνικές Αρχές για την επιστροφή των επικεφαλής των θεσμών στην Αθήνα. Έτσι, σε τροχιά ολοκλήρωσης μπαίνει η  δεύτερη αξιολόγηση, κατά τις πληροφορίες που δημοσιεύει και το πρακτορείο Bloomberg, καθώς σύμφωνα με Ευρωπαίο αξιωματούχο οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης έφτασαν σε μια συμφωνία για την επιστροφή των τεχνικών κλιμακίων στην Αθήνα.

Και το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων επισημαίνει ότι κατά τη διάρκεια της προκαταρκτικής συνάντησης των επικεφαλής των θεσμών και του οικονομικού επιτελείου της Ελλάδας στη Μάλτα αποφασίστηκε η επιστροφή των θεσμών στην Αθήνα για την ολοκλήρωση της τεχνικής συμφωνίας. 

Σύμφωνα με Ευρωπαίο αξιωματούχο, οι θεσμοί θα επιστρέψουν πιθανότατα, την ερχόμενη εβδομάδα, πριν από το Πάσχα.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι στη συνάντηση Τσακαλώτου -Ντάισελμπλουμ συμφωνήθηκε η ανάγκη να επιστρέψουν για λίγες μέρες στην Αθήνα οι θεσμοί, ενδεχομένως την Κυριακή των Βαΐων. προκειμένου να έχουν τελικές συζητήσεις για την τεχνική Συμφωνία πριν το Πάσχα και, αμέσως μετά τις αργίες των ημερών, να παραδώσουν το πόρισμά τους που θα αποτελέσει τη βάση της  πολιτικής συμφωνίας με τους δανειστές.

Μένει να φανεί πάντως, στο περιθώριο του Eurogroup, αν θα συμφωνήσει σε αυτό και η πλευρά του ΔΝΤ ή αν η επιστροφή των θεσμών θα αναβληθεί για Τρίτη του Πάσχα και μετά.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης