Ευρωκοινοβούλιο: «Κλείστε τη διαπραγμάτευση - Η αβεβαιότητα κάνει κακό στην ελληνική οικονομία και στην ευρωζώνη»

Ευρωκοινοβούλιο: «Κλείστε τη διαπραγμάτευση - Η αβεβαιότητα κάνει κακό στην ελληνική οικονομία και στην ευρωζώνη»

Ολοκληρώθηκαν οι συζητήσεις στο Ευρωκοινοβούλιο - Το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης ζήτησε η πλειοψηφία των ευρωβουλευτών - Απών και πάλι ο Γερούν Ντάισελμπλουμ, προκαλεί την δυσφορία του προέδρου, Αντόνιο Ταγιάνι 

Ευρωκοινοβούλιο: «Κλείστε τη διαπραγμάτευση - Η αβεβαιότητα κάνει κακό στην ελληνική οικονομία και στην ευρωζώνη»
Έκκληση για την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης, απηύθυνε η πλειοψηφία των ευρωβουλευτών, όπως και ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιέρ Μοσκοβισί
, κατά τη διάρκεια συζήτησης στο ΕΚ σήμερα το απόγευμα, σημειώνοντας τις αρνητικές συνέπειες που προκαλεί η παρατεταμένη αβεβαιότητα στην ελληνική οικονομία και στην ευρωζώνη. Πολλοί ευρωβουλευτές αναφέρθηκαν για ακόμη μία φορά, στην απουσία του
Γερούν Ντάισελμπλουμ από τη συζήτηση, και καταδίκασαν τις προσβλητικές δηλώσεις του στον Τύπο.

Κλείσιμο
Ειδικότερα, ο Επίτροπος Οικονομικών, Πιέρ Μοσκοβισί, ζήτησε να δοθεί ένα τέλος στην αβεβαιότητα που είναι επιζήμια για την ελληνική και την ευρωπαϊκή οικονομία και να ολοκληρωθεί άμεσα η δεύτερη αξιολόγηση του προγράμματος οικονομικής προσαρμογής της χώρας. Ο κ. Μοσκοβισί αναφέρθηκε στα εκκρεμή ζητήματα, όπως η μεταρρύθμιση της αγοράς ενέργειας και το πακέτο μέτρων για τον εξορθολογισμό των δαπανών και αναγνώρισε τις προσπάθειες της Ελλάδας, σημειώνοντας ότι καμία άλλη χώρα δεν έχει προχωρήσει σε τέτοια προσαρμογή - και ζήτησε να μην ξεχαστούν αυτά τα επιτεύγματα.

Στη συζήτηση συμμετείχαν πολλοί Έλληνες και Κύπριοι ευρωβουλευτές. Η πλειοψηφία των ευρωβουλευτών ζήτησε την ολοκλήρωση των συζητήσεων για τη δεύτερη αξιολόγηση, ενώ αρκετοί σημείωσαν ότι αυτό είναι εφικτό. Πολλοί αναφέρθηκαν στη ζημιά που προκαλείται από τις καθυστερήσεις και αρκετοί ομιλητές σημείωσαν τις επιπτώσεις των μέτρων στην κοινωνική δομή της χώρας.

Η πλειονότητα των ευρωβουλευτών έκαναν ειδική μνεία στην απουσία του Γερούν Ντάισελμπλουμ από τη συζήτηση, ενώ κάποιοι τον κάλεσαν να ζητήσει συγγνώμη από τις γυναίκες και τους λαούς της Νότιας Ευρώπης για τα πρόσφατα προσβλητικά του σχόλια στον Τύπο. Πολλοί μάλιστα ζήτησαν, για ακόμη μία φορά, να παραιτηθεί από τη θέση του προέδρου του Eurogroup.

Σημειώνεται ότι ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, είχε προσκληθεί από το Ευρωκοινοβούλιο για να συμμετάσχει στη συζήτηση. Ο ίδιος απέστειλε επίσημη επιστολή εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους δεν μπορούσε να παραστεί.

Ο πρόεδρος της Ευρωβουλής, Αντόνιο Ταγιάνι, κατήγγειλε τις συνεχείς αρνήσεις του κ. Ντάισελμπλουμ να παραστεί στις συζητήσεις του ΕΚ και δήλωσε ότι θα στείλει επίσημη επιστολή διαμαρτυρίας στον πρόεδρο του Eurogroup, με την οποία θα αναφέρει ότι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο απορρίπτει ομόφωνα τέτοιου είδους συμπεριφορές.

Υπενθυμίζεται πως κατά τη διάρκεια συζήτησης στην Επιτροπή Οικονομικής και Νομισματικής Πολιτικής του ΕΚ στις 21 Μαρτίου, ο κ. Ντάισελμπλουμ είχε κληθεί από πολλούς ευρωβουλευτές να σχολιάσει τις πρόσφατες, αμφιλεγόμενες δηλώσεις του στον Τύπο.
 
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης