Ερωτηματολόγιο: Φοιτητές ψάχνουν γιατί έχει μειωθεί ο όγκος των Χρηματιστηριακών συναλλαγών στην Ελλάδα

Ερωτηματολόγιο: Φοιτητές ψάχνουν γιατί έχει μειωθεί ο όγκος των Χρηματιστηριακών συναλλαγών στην Ελλάδα

Η αβεβαιότητα, η έλλειψη ρευστότητας, τα capital controls, o φόβος ή ακόμα και η έλλειψη ενημέρωσης ως προς τον βαθμό κινδύνου που εμπεριέχουν τα χρηματιστηριακά προϊόντα οδήγησαν πολλούς επενδυτές σε σημαντικές κεφαλαιακές απώλειες

Ερωτηματολόγιο: Φοιτητές ψάχνουν γιατί έχει μειωθεί ο όγκος των Χρηματιστηριακών συναλλαγών στην Ελλάδα
Η ελληνική χρηματιστηριακή αγορά έχει υποστεί βαρύτατο πλήγμα τα τελευταία χρόνια της οικονομικής κρίσης.

Τα πραγματικά αίτια αυτής της κατάστασης είναι πολλά: η αβεβαιότητα, η έλλειψη ρευστότητας, τα
capital controls, o φόβος ή ακόμα και η έλλειψη ενημέρωσης ως προς τον βαθμό κινδύνου που εμπεριέχουν τα χρηματιστηριακά προϊόντα οδήγησαν πολλούς επενδυτές σε σημαντικές κεφαλαιακές απώλειες.

Κλείσιμο
Τι είναι αυτό που έχει επηρεάσει πιο πολύ τη συμπεριφορά των Ελλήνων επενδυτών; Πώς μπορούν οι χρηματιστηριακές εταιρείες να ανατρέψουν την τάση αυτή μέσα από τη συνεχή βελτίωση των υπηρεσιών τους (π.χ. αναβάθμιση των παροχών τους μέσα από τις ηλεκτρονικές χρηματιστηριακές πλατφόρμες);

Φοιτητές του MBA μεταπτυχιακού προγράμματος του Alba Business School, σε συνεργασία με τον επιβλέποντα καθηγητή κ. Π. Βλάχο έχουν προετοιμάσει ερωτηματολόγιο που αποσκοπεί στην αναζήτηση των πραγματικών αιτιών που έχουν προκαλέσει την αδρανοποίηση των ιδιωτών επενδυτών στη Χρηματιστηριακή αγορά αλλά και στην ακρόαση της φωνής και των αναγκών του επενδυτή. Τα ερωτήματα που παρατίθενται στο ερωτηματολόγιο βασίστηκαν αφενός στην ακαδημαϊκή βιβλιογραφία, αφετέρου σε εκτενή έρευνα τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό. 

κάντε κλικ εδώ: 
Online Survey Software | Qualtrics Survey Solutions

*Η οποιαδήποτε πληροφορία που παρέχεται στο ερωτηματολόγιο είναι άκρως εμπιστευτική, ενώ όποιος επιθυμεί μπορεί να μπει σε κλήρωση για να κερδίσει μία δωροεπιταγή αξίας €100 στα καταστήματα Αttica. 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης