Το «άσπρο-μαύρο» κάνει η διοίκηση του ΕΦΚΑ για την ομολογία με non-paper

Το «άσπρο-μαύρο» κάνει η διοίκηση του ΕΦΚΑ για την ομολογία με non-paper

Δεν αποτύχαμε, καταγράφοντας τα προβλήματα αποδεικνύουμε ότι η διοίκησή μας είναι χρηστή, υποστηρίζει με νεώτερη ανακοίνωσή της μετά την ομολογία ότι δεν υπάρχει σχέδιο για να δοθούν οι εκκρεμείς συντάξεις μέχρι τον Οκτώβριο

Το «άσπρο-μαύρο» κάνει η διοίκηση του ΕΦΚΑ για την ομολογία με non-paper
Την έλλειψη σχεδίου για την απονομή των εκκρεμών συντάξεων μέχρι τον Οκτώβριο, όπως αυτή περιγράφεται
στο non-paper της διοίκησης του ΕΦΚΑ που αποκάλυψε ο Ελεύθερος Τύπος παραδέχεται με ανακοίνωσή του ο ενιαίος φορέας κοινωνικής ασφάλισης.

Η διοίκηση, μάλιστα, υποστηρίζει ότι η σύνταξη αυτού του κειμένου με παραλήπτες τα στελέχη του ταμείου προκειμένου να αντιμετωπίσουν τα θέματα που προκύπτουν είναι «απόδειξη χρηστής διοίκησης» σε μια προσπάθεια να κάνει το «άσπρο-μαύρο».

«Σημειώματα, όπως αυτό που επικαλείται το δημοσίευμα, με τα οποία επισημαίνονται τα θέματα που η διοίκηση απευθύνει στα στελέχη προς αντιμετώπιση, αποτελούν απόδειξη χρηστής διοίκησης» αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.
Κλείσιμο

Την ίδια ώρα, ωστόσο, που η ίδια στο non paper παραδέχεται ότι δεν υπάρχει σχέδιο και ότι «ούτε φαίνεται πως μπορεί να πετύχουμε αυτόν τον στόχο μέχρι την διορία του Οκτωβρίου 2017 προκειμένου να εξασφαλίσουμε τη βοήθεια της ΕΕ για την πληρωμή των συντάξεων» η διοίκηση του ταμείου στην ανακοίνωσή της υποστηρίζει ότι ο στόχος για εκκαθάριση των εκκρεμών αιτήσεων είναι εφικτός και θα επιτευχθεί.

Η ανακοίνωση του ΕΦΚΑ έχει ως εξής:

Καθήκον και υποχρέωση της Διοίκησης αποτελεί η εποπτεία των δράσεων που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Σημειώματα όπως αυτό που επικαλείται το δημοσίευμα, με τα οποία επισημαίνονται τα θέματα που η Διοίκηση απευθύνει στα στελέχη προς αντιμετώπιση, αποτελούν απόδειξη χρηστής διοίκησης.

Όσον αφορά τη διεκπεραίωση των συντάξεων που εκκρεμούν προς εκκαθάριση μέχρι τον Οκτώβριο 2017, διαβεβαιώνουμε ότι ο στόχος θα επιτευχθεί.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ), το τρίμηνο Ιανουαρίου– Μαρτίου 2017 εκδόθηκαν και καταβλήθηκαν περισσότερες από 40.000 συντάξεις.

Με αυτά τα δεδομένα και με τον ρυθμό έκδοσης συντάξεων να αυξάνεται, όσο ομαλοποιείται η λειτουργία του ΕΦΚΑ, επιβεβαιώνεται ότι είναι εφικτός ο στόχος για την εκκαθάριση των εκκρεμών αιτήσεων μέχρι τον Οκτώβριο του 2017, χάρη και στην προσφορά στελεχών και υπαλλήλων του φορέα.

Επομένως, τα στοιχεία για τον ρυθμό έκδοσης και καταβολής συντάξεων διαψεύδουν την διακινούμενη καταστροφολογία.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης