Ακτοπλοϊα: Οριακή αύξηση της επιβατικής κίνησης χάρη στους ξένους τουρίστες

Ακτοπλοϊα: Οριακή αύξηση της επιβατικής κίνησης χάρη στους ξένους τουρίστες

Μεγάλη η μείωση του εσωτερικού τουρισμού

Ακτοπλοϊα: Οριακή αύξηση της επιβατικής κίνησης χάρη στους ξένους τουρίστες
Τη μεγάλη μείωση του εσωτερικού τουρισμού επεσήμαναν τα μέλη του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλία (ΣΕΕΝ) στην διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησαν σήμερα.

«Ο Έλληνας χάνει χρόνο με τον χρόνο την αγοραστική του δύναμη. Και για μας, είπαν, είναι σημαντικός ο εσωτερικός τουρισμός».

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του ΣΕΕΝ Μιχ. Σακέλλη υπάρχει μεγάλο πρόβλημα παρά το γεγονός ότι η τάση της μείωσης των Ελλήνων ταξιδιωτών δεν φαίνεται στο τελικό αποτέλεσμα λόγω της αύξησης της τουριστικής ροής από το εξωτερικό.

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα της Ρόδου όπου το 2009 είχε 250.000 επισκέπτες και το 2017 περιμένουν μόλις 40.000 σύμφωνα με τον ΣΕΕΝ.

Όσο αφορά την επιβατική κίνηση αυξήθηκε το 2016 μόλις κατά 1% σε σύγκριση με το 2015.
Κλείσιμο

«Παρά τη σταθεροποίηση της κίνησης δεν πρέπει να ξεχνούμε ότι η κίνηση σε σύγκριση με το 2009 είναι μειωμένη κατά 3.300.000 περίπου επιβάτες», σημείωσε ο κ. Σακέλλης. Υπενθυμίζεται ότι από το 2009 μέχρι το 2015 η κίνηση ακολούθησε την πτώση του ΑΕΠ με απώλεια 18.500.000 συνολικά επιβατών και 4.400.000 οχημάτων.

Σύμφωνα με τον κ. Σακέλλη «το 2015 και 2016 μεγάλος αριθμός μεταναστών που ξεπερνούν τις 800.000 μετακινήθηκε από τα νησιά του Β. Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, πλην όμως μειώθηκε σημαντικά η τουριστική κίνηση στα νησιά τα οποία επλήγησαν από το μεταναστευτικό».

Για το 2017 και τα επόμενα χρόνια ο Σύνδεσμος προβλέπει σταθεροποίηση της κίνησης με πιθανότητα μικρών αυξήσεων.

Παρά την συνεχιζόμενη και αναμενόμενη μείωση του εσωτερικού τουρισμού, τα επόμενα χρόνια προβλέπουμε την σταθεροποίηση της κίνησης με πιθανότητα οριακών αυξήσεων με την προϋπόθεση βέβαια ότι ο εισερχόμενος τουρισμού, τα επόμενα χρόνια προβλέπουμε την σταθεροποίηση της κίνησης με πιθανότητα οριακών αυξήσεων με την προϋπόθεση βέβαια ότι ο εισερχόμενος τουρισμός θα συνεχίσει την ανοδική πορεία.

Διαβάστε περισσότερα στο www.newmoney.gr 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης