Τρεις υποψήφιοι διευθύνοντες σύμβουλοι για το ΤΧΣ

Τρεις υποψήφιοι διευθύνοντες σύμβουλοι για το ΤΧΣ

Κατά πληροφορίες, πρόκειται για δύο Γερμανούς και τον Έλληνα Χριστόφορο Στράτο

Τρεις υποψήφιοι διευθύνοντες σύμβουλοι για το ΤΧΣ
Στην τελική ευθεία βρίσκεται η διαδικασία επιλογής του νέου διευθύνοντος συμβούλου του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ).

Δύο τραπεζικά στελέχη γνωστά στην ελληνική αγορά, ο Σπύρος Παντελιάς και ο Τάκης Δουμάνογλου, που ήταν στην short list, αποφάσισαν, για διαφορετικούς λόγους ο καθένας, να αποσυρθούν, όπως γράφει το newmoney.gr.

Κλείσιμο
Έπειτα από αυτήν την εξέλιξη, απέμειναν τρία ονόματα που διαμορφώνουν την τελική short list και τα οποία θα τεθούν υπόψη του υπουργού Οικονομικών, προκειμένου να επιλέξει.

Οι πληροφορίες θέλουν να πρόκειται για δύο ξένα στελέχη -λέγεται για δύο Γερμανούς υποψηφίους- και έναν Έλληνα, τον Χριστόφορο Στράτο, τον οποίο το selection panel δεν είχε προκρίνει στις δυο διαδικασίες επιλογής Διευθύνοντος που προηγήθηκαν. Η απόφαση -εκτός απροόπτου- αναμένεται να ληφθεί μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

Παράλληλα, το Ταμείο ανακοίνωσε ότι παραιτήθηκε από μέλος της εκτελεστικής του επιτροπής και ο κ. Δημήτρης Φραγγέτης, με την παραίτησή του να ισχύει από 24 Απριλίου. Βάσει του νόμου, η Τράπεζα της Ελλάδος
καλείται να προτείνει τον αντικαταστάτη του.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης