Νοικιάζουν στελέχη για να τελειώσουν το Μετρό Θεσσαλονίκης

Νοικιάζουν στελέχη για να τελειώσουν το Μετρό Θεσσαλονίκης

Το έργο της βασικής γραµµής του Μετρό Θεσσαλονίκης, όσο και αυτό της επέκτασης προς Καλαµαριά, βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη

Νοικιάζουν στελέχη για να τελειώσουν το Μετρό Θεσσαλονίκης
Με δυο συμβάσεις τεχνικού συμβούλου θα προχωρήσει την ολοκλήρωση των έργων της βασικής γραμμής και των επεκτάσεων προς Καλαμαριά, η Αττικό Μετρό.

Η πρώτη αφορά στην πρόσληψη συμβούλου για τη στελέχωσή της εταιρείας με εξειδικευμένο προσωπικό, ένας διαγωνισμός που ολοκληρώθηκε πρόσφατα με ανάδοχο το σχήμα «Setec Tpi SA -Eurostudios - Θύμιος Παπαγιάννης - Tρίεδρος».

Πρόκειται για μία σύμβαση που εκκρεμεί περισσότερο από ένα χρόνο και σύμφωνα με πληροφορίες θα υπογραφεί με έκπτωση 42%, προβλέποντας την πρόσληψη έως και 51 επιστημόνων με προσυμβατικο τίμημα 18 εκατ. ευρώ.

Κλείσιμο
Η δεύτερη σύμβαση αφορά στην απευθείας ανάθεση συμβούλου στον διπλωματούχο μηχανολόγο-μηχανικό κ. Δημήτρη Οικονομίδη, σε θέματα ποιοτικού ελέγχου και διασφάλισης ποιότητας, με ημερήσια αποζημίωση 180 ευρώ.

Το έργο της βασικής γραµµής του Μετρό Θεσσαλονίκης, όσο και αυτό της επέκτασης προς Καλαµαριά, βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη. Σύμφωνα με την Αττικό Μετρό έχει εκτελεστεί το 42,45% του φυσικού αντικεµένου και το 67,69% των έργων Πολιτικού Μηχανικού της βασικής γραµµής. Επιπλέον, έχει εκτελεστεί το 22,51% του φυσικού αντικειμένου και το 26,38% των έργων Πολιτικού Μηχανικού της επέκτασης προς Καλαµαριά. «Συνεπώς και στα δύο έργα υπολείπεται ένα µεγάλο µέρος του φυσικού αντικειµένου, το οποίο εκτιµάται ότι θα έχει ολοκληρωθεί εντός του 2020», αναφέρεται στην απόφαση της εταιρείας που δημοσιεύεται στη Διαύγεια.

Διαβάστε περισσότερα στο Newmoney

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης