Σταθεροποίηση στα ενοίκια γραφείων - καταστημάτων με το βλέμμα στην... αξιολόγηση

Σταθεροποίηση στα ενοίκια γραφείων - καταστημάτων με το βλέμμα στην... αξιολόγηση

Το γεγονός ότι οι τιμές έχουν πέσει για τα γραφεία υψηλών προδιαγραφών έχει δημιουργήσει ζήτηση για τη συγκεκριμένη κατηγορία γραφείων στις πιο «καλές» περιοχές, αλλά παράλληλα υψηλότερη προσφορά για τα γραφεία μεγαλύτερης παλαιότητας

Σταθεροποίηση στα ενοίκια γραφείων - καταστημάτων με το βλέμμα στην... αξιολόγηση
Σε πορεία σταθεροποίησης φαίνεται να έχουν μπει τα ενοίκια σε γραφεία και καταστήματα στην Αθήνα, με σύσσωμη την αγορά όμως -ιδιοκτήτες και ενδιαφερομένους μισθωτές- να αναμένουν και αυτοί την πορεία της αξιολόγησης.

Αυτό επισημαίνει στην τελευταία έκθεσή της για την εγχώρια αγορά ακινήτων η γνωστή εταιρεία συμβούλων ακινήτων Δανός, η οποία συνεργάζεται για τη χώρα μας με την BNP Paribas Real Estate.

Eιδικά ως προς την πορεία της εγχώριας αγοράς γραφειακών χώρων φαίνεται να έχει σταθεροποιηθεί, με τις τιμές να κυμαίνονται από τα 8 έως τα 19 ευρώ, ανάλογα με την περιοχή ενδιαφέροντος, αλλά και την παλαιότητα των κτιρίων. Οι αναλυτές της Δανός αναφέρουν ότι το διαθέσιμο στοκ γραφείων α' και β' κατηγορίας αντιστοιχεί σε 1,8 εκατ. τετραγωνικά μέτρα, συγκεντρωμένο, κατά κύριο λόγο στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας και τα βόρεια προάστια. Το γεγονός πάντως ότι οι τιμές έχουν πέσει για τα γραφεία υψηλών προδιαγραφών έχει δημιουργήσει ζήτηση για τη συγκεκριμένη κατηγορία γραφείων στις πιο «καλές» περιοχές, αλλά παράλληλα υψηλότερη προσφορά για τα γραφεία μεγαλύτερης παλαιότητας.
Κλείσιμο

Στην κατηγορία των ακινήτων που έχασε περισσότερο μέσα στην κρίση, τα καταστήματα, υπήρξε μεν κινητικότητα το προηγούμενο έτος, κυρίως από μεγάλες αλυσίδες που αξιοποιούν την πτώση των τιμών για την τοποθέτησή τους σε καλύτερα σημεία στην Αθήνα. Το γεγονός αυτό είχε ως αποτέλεσμα την σταθεροποίηση των τιμών, και τη μείωση των διαθέσιμων καταστημάτων ειδικά σε περιοχές που συγκεντρώνουν τις προτιμήσεις των ενοικιαστών. Οι ενδιαφερόμενοι μισθωτές ωστόσο συναρτούν τώρα τις επόμενες κινήσεις τους με τις εξελίξεις στην οικονομία, δεδομένης της πορείας της κατανάλωσης, η οποία παραμένει σε χαμηλά επίπεδα.

Διαβάστε περισσότερα στο Newmoney
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης