Βρυξέλλες: Νέα συνάντηση της διαπραγματευτικής ομάδας με τους θεσμούς την Τετάρτη

Βρυξέλλες: Νέα συνάντηση της διαπραγματευτικής ομάδας με τους θεσμούς την Τετάρτη

Περιθώριο μέχρι την Πέμπτη για να επιτευχθεί συμφωνία στα μεγάλα αγκάθια για το κλείσιμο της αξιολόγησης 

Βρυξέλλες: Νέα συνάντηση της διαπραγματευτικής ομάδας με τους θεσμούς την Τετάρτη
Περιθώριο μέχρι την Πέμπτη ώστε να βρεθεί κοινό έδαφος στα μεγάλα θέματα της αξιολόγησης δηλαδή στις περικοπές των συντάξεων και του αφορολόγητου (από το 2019) αλλά και στα εργασιακά, έχει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, που ολοκλήρωσε τη σημερινή συνάντηση με τους Θεσμούς στις Βρυξέλλες, δίνοντας νέο ραντεβού το μεσημέρι της Τετάρτης.

Η άρνηση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) να επιστρέψει στην Αθήνα για διαπραγματεύσεις με την ελληνική πλευρά οδήγησε στην αναγκαστική λύση των επαφών στις Βρυξέλλες ανάμεσα στον υπουργό Οικονομικών κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο, την υπουργό εργασίας κυρία Έφη Αχτσιόγλου, τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών κ. Γιώργο Χουλιαράκη και τους εκπροσώπους των Θεσμών. Το σχήμα αυτό θυμίζει εν πολλοίς το ατυχές Brussels Group του πρώτου εξαμήνου του 2015.

Όπως ανέφεραν τη Δευτέρα τόσο ο υπουργός Οικονομικών όσο και ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, οι θεσμοί μάζεψαν τα τεχνικά στοιχεία που χρειάζονταν κατά την τελευταία τους επίσκεψη στην Αθήνα και τώρα είναι η στιγμή να συζητηθούν οι βασικές εκκρεμότητες.

Κλείσιμο
Παρά ταύτα ο κ. Ντάισελμπλουμ δεν εμφανίστηκε αισιόδοξος ούτε καν για τεχνική συμφωνία (staff level agreement) ως το προσεχές Eurogroup στις 7 Απριλίου ενώ ο Επίτροπος Πιέρ Μοσκοβισί είπε ότι αναμένει συνολική συμφωνία κάποια στιγμή τις επόμενες... εβδομάδες χτυπώντας «καμπανάκι» για τις επιπτώσεις της καθυστέρησης για την οικονομία και την εμπιστοσύνη.

ΠΗΓΗ: newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης