WSJ: «Αγκάθι» τα εργασιακά για το «κλείσιμο» της ελληνικής αξιολόγησης

WSJ: «Αγκάθι» τα εργασιακά για το «κλείσιμο» της ελληνικής αξιολόγησης

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο επιμένει σε περαιτέρω απορρύθμιση της αγοράς εργασίας και απορρίπτει κάθε αντιστροφή παλαιότερων μεταρρυθμίσεων

WSJ: «Αγκάθι» τα εργασιακά για το «κλείσιμο» της ελληνικής αξιολόγησης
Τις διαφορές μεταξύ δανειστών και Ελλάδας στα εργασιακά επισημαίνει με άρθρο της η αμερικανική εφημερίδα Wall Street Journal, χαρακτηρίζοντας το συγκεκριμένο ζήτημα ως το μεγάλο «αγκάθι» της διαπραγμάτευσης για την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος. Την ίδια στιγμή, δεν υπήρξε συμφωνία στο Eurogroup
για την επιστροφή των θεσμών στην Αθήνα, τροφοδοτώντας εκ νέου τα σενάρια.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το
Διεθνές Νομισματικό Ταμείο
Κλείσιμο
επιμένει σε περαιτέρω απορρύθμιση της αγοράς εργασίας και απορρίπτει κάθε αντιστροφή παλαιότερων μεταρρυθμίσεων, καθιστώντας σαφές ότι η ικανοποίηση των αιτημάτων του αποτελεί προϋπόθεση για να προσφέρει νέα δάνεια στην Ελλάδα. Η κυβέρνηση από την πλευρά της επιδιώκει την αποκατάσταση των συλλογικών διαπραγματεύσεων και την ενίσχυση των συνδικάτων στη διαπραγμάτευση συμβάσεων.

Η Αθήνα επικαλείται το ευρωπαϊκό κεκτημένο, αν και δεν είναι σαφές εάν η Ελλάδα καλύπτεται, λόγω της ένταξής της σε Μνημόνιο. Η ελληνική πλευρά, σύμφωνα με διαρροές από την κυβέρνηση, ζήτησε να υπάρξει πρόβλεψη στη σύνοδο της Ρώμης, ώστε στη κοινή δήλωση να σημειώνεται το ευρωπαϊκό κεκτημένο στα εργασιακά και σε άλλα ζητήματα, για όλες ανεξαιρέτως τις χώρες-μέλη.

Συμφωνία στα εργασιακά, σε συνδυασμό με τις μεταρρυθμίσεις σε ασφαλιστικό και φορολογικό, θα «ξεκλειδώσει» την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, που θα επιτρέψει και συζήτηση της ελάφρυνσης του χρέους – κάτι που επίσης αποτελεί προϋπόθεση για την ένταξη του Ταμείου στο πρόγραμμα.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης