Καμία έκπτωση για τα κόκκινα δάνεια, διαμηνύουν οι Ευρωπαίοι

Καμία έκπτωση για τα κόκκινα δάνεια, διαμηνύουν οι Ευρωπαίοι

Οι τραπεζίτες έχουν πάρει το μήνυμα από την εποπτεία ότι δεν υπάρχει λόγος αναθεώρησης των στόχων για τα «κόκκινα δάνεια»

Καμία έκπτωση για τα κόκκινα δάνεια, διαμηνύουν οι Ευρωπαίοι
Τα προβλήματα με την αξιολόγηση που είχαν σαν αποτέλεσμα την καθυστέρηση του πλαισίου για τα κόκκινα δάνεια δεν μεταβάλουν τη στάση της εποπτικής Αρχής SSM, σύμφωνα με πηγές που έχουν γνώση των αποφάσεων και της στρατηγικής που ακολουθεί η ΕΚΤ.

Ευρωπαϊκές πηγές αναφέρουν πως οι εποπτικές Αρχές θεωρούν ότι υπάρχουν διαφορετικά χρονικά ορόσημα μέσα στο 2017 για την επίτευξη των στόχων και η απόκλιση κατά το α' τρίμηνο δε σημαίνει ότι έχει διαμορφωθεί ένα στάτους που τυχόν θα επέβαλε αλλαγές.

Παράλληλα δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στην ολοκλήρωση της αξιολόγησης για να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη. Στο πλαίσιο αυτό η πλευρά των δανειστών επιμένει ότι πρέπει να προχωρήσει χωρίς καθυστέρηση ο εξωδικαστικός συμβιβασμός, η νομική κάλυψη, οι ηλεκτρονικές δημοπρασίες και το φορολογικό καθεστώς, μέτρα που κινούνται στη σωστή κατεύθυνση για να συμβάλουν στη μείωση των «κόκκινων δανείων».

Κλείσιμο
Οι τραπεζίτες έχουν πάρει το μήνυμα από την εποπτεία ότι δεν υπάρχει λόγος αναθεώρησης των στόχων για τα «κόκκινα δάνεια» και ότι θα πρέπει να επιμείνουν προς αυτή την κατεύθυνση ξεκινώντας από τους στρατηγικούς κακοπληρωτές, που παραμένουν πρώτη προτεραιότητα. Σε κάθε περίπτωση το μήνυμα απ' τη Φρανκφούρτη είναι πως οι τράπεζες θα πρέπει να εντείνουν τις προσπάθειες τους για να κάνουν αυτό που πρέπει και αποτελεί ρεαλιστικό στόχο σε σχέση με τα «κόκκινα δάνεια»

Σε σχέση με την εταιρική διακυβέρνηση η πλευρά των δανειστών θεωρεί ότι έχουν γίνει σημαντικά βήματα προκειμένου να ενταχθούν στα διοικητικά συμβούλια ανεξάρτητα και έμπειρα τραπεζικά στελέχη.

ΠΗΓΗ: newmoney.gr


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης