Σταϊκούρας: Τεράστιο το κόστος από τις καθυστερήσεις στην αξιολόγηση

Σταϊκούρας: Τεράστιο το κόστος από τις καθυστερήσεις στην αξιολόγηση

«Η καθυστέρηση ολοκλήρωσης της τρέχουσας αξιολόγησης έχει προσθέσει δημοσιονομικά μέτρα, όπως είναι η περικοπή του αφορολόγητου και των συντάξεων, και για μετά τη λήξη του προγράμματος, δηλαδή μετά το 2018»

Σταϊκούρας: Τεράστιο το κόστος από τις καθυστερήσεις στην αξιολόγηση
«Η χώρα "βούλιαξε" στην ύφεση, το οικονομικό κλίμα επιδεινώθηκε, η καταναλωτική εμπιστοσύνη υποχώρησε, οι επενδύσεις συρρικνώθηκαν, οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου διογκώθηκαν, θέσεις απασχόλησης χάθηκαν, καταθέσεις αποσύρθηκαν, τα "κόκκινα δάνεια" αυξήθηκαν, το κόστος δανεισμού των τραπεζών αυξάνει και πάλι» αναφέρει σε δήλωσή του για την καθυσέρηση της αξιολόγησης ο Τομεάρχης Οικονομικών της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Φθιώτιδας, κ. Χρήστος Σταϊκούρας.
 
Διαβάστε τη δήλωση 


«Η καθυστέρηση ολοκλήρωσης της αξιολόγησης έχει τεράστιο κόστος για τη χώρα και τους πολίτες. 
 
Κλείσιμο
Η καθυστέρηση του 2015 και του 2016 φόρτωσε στους πολίτες ένα τρίτο αχρείαστο Μνημόνιο, τους κεφαλαιακούς περιορισμούς που υφίστανται ακόμη και σήμερα, τον οριζόντιο και αυτόματο "κόφτη", το αιώνιο Υπερταμείο αποκρατικοποιήσεων και 9 δις ευρώ μέτρα λιτότητας.
 
Η καθυστέρηση ολοκλήρωσης της τρέχουσας αξιολόγησης έχει προσθέσει δημοσιονομικά μέτρα, όπως είναι η περικοπή του αφορολόγητου και των συντάξεων, και για μετά τη λήξη του προγράμματος, δηλαδή μετά το 2018. 

Τέλος, η καθυστέρηση έχει ήδη προσθέσει κόστος στην οικονομία. Η χώρα "βούλιαξε" στην ύφεση, το οικονομικό κλίμα επιδεινώθηκε, η καταναλωτική εμπιστοσύνη υποχώρησε, οι επενδύσεις συρρικνώθηκαν, οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου διογκώθηκαν, θέσεις απασχόλησης χάθηκαν, καταθέσεις αποσύρθηκαν, τα "κόκκινα δάνεια" αυξήθηκαν, το κόστος δανεισμού των τραπεζών αυξάνει και πάλι.
 
Αυτό είναι το κόστος της αναξιοπιστίας, της αναποτελεσματικότητας, των καθυστερήσεων και ιδεοληψιών της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. Της κυβέρνησης που συνεχίζει να σωρεύει τεράστιο κόστος στην οικονομία και τη χώρα».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης