Συνάντηση Τσακαλώτου και Σαπέν με φόντο το κλείσιμο της αξιολόγησης

Συνάντηση Τσακαλώτου και Σαπέν με φόντο το κλείσιμο της αξιολόγησης

«Δεν μπορεί να ζητάει κανείς τα πάντα σε μια Ελλάδα που έχει καταβάλει πάρα πολλές προσπάθειες», δήλωσε ο γάλλος υπουργός Οικονομικών

Συνάντηση Τσακαλώτου και Σαπέν με φόντο το κλείσιμο της αξιολόγησης
Συνάντηση με τον Γάλλο ομόλογό του, Μισέλ Σαπέν, είχε το πρωί ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος. 

«Συνοδεύω τον Γάλλο πρωθυπουργό. Είναι μια επίσκεψη αλληλεγγύης και φιλίας των δυο χωρών» δήλωσε προσερχόμενος στο κτήριο του υπουργείου Οικονομικών, ο κ. Σαπέν, 
ενώ σε δηλώσεις μετά την συνάντηση αναφέρθηκε στην ανάγκη παραμονής του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα, σημειώνοντας πάντως πως «δεν μπορεί να ζητάει κανείς τα πάντα σε μια Ελλάδα που έχει καταβάλει πάρα πολλές προσπάθειες».

Κλείσιμο
Συγκεκριμένα, ο κ. Σαπέν ανέφερε: Το ΔΝΤ συμμετέχει από το 2010 στο ελληνικό πρόγραμμα, εάν αποχωρήσει θα θιγεί η αξιοπιστία, άρα θα πρέπει να βρεθούν οι απαραίτητες συμφωνίες με το ΔΝΤ. Και εδώ, η Γαλλία δρα ώστε όλοι να επιδείξουν κατανόηση. Δεν μπορεί να ζητάει κανείς τα πάντα σε μια Ελλάδα που έχει καταβάλει πάρα πολλές προσπάθειες.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της επίσκεψης του Γάλλου πρωθυπουργού, Μπερνάρ Καζνέβ, στην Αθήνα, ο οποίος συνοδεύεται επίσης από τον υφυπουργό Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Αρλέμ Ντεζίρ.

Ο  Γάλλος υπουργός Οικονομικών συναντήθηκε στην συνέχεια και  με τον υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης, Δημήτρη Παπαδημητρίου. Στις 15.00 με τον διοικητή της ΤτΕ, Γιάννη Στουρνάρα.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης