Το Παρίσι κτίζει 7 νέους ουρανοξύστες για την «αξιοποίηση» του Brexit

Το Παρίσι κτίζει 7 νέους ουρανοξύστες για την «αξιοποίηση» του Brexit

Σε μία περιοχή ίση με 50 γήπεδα ποδοσφαίρου - Στόχος είναι η προσέλκυση επιχειρήσεων που θα αποχωρήσουν από το Λονδίνο μετά την έξοδο

Το Παρίσι κτίζει 7 νέους ουρανοξύστες για την «αξιοποίηση» του Brexit
Μία από τις παραμέτρους στις οποίες υστερεί η Ελλάδα και που προβάλλεται από τους δανειστές-εταίρους ως διαρθρωτική μεταρρύθμιση, είναι η έλλειψη σύγχρονων κτιριακών δομών. Το Παρίσι δείχνει τον δρόμο στην -εκάστοτε- ελληνική κυβέρνηση, καθώς ανακοινώθηκε η ανέγερση 7 νέων ουρανοξυστών σε μία περιοχή που ισοδυναμεί με αρκετά γήπεδα ποδοσφαίριου, προκειμένου η γαλλική πρωτεύουσα να προσελκύσει τις εταιρείες που θα αποχωρήσουν από το Λονδίνο, μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας του Brexit
.

Πρόκειται για έναν χώρο 375.000 τετραγωνικών μέτρων για γραφεία και επιχειρήσεις, ο οποίος είναι ίσος με 50 γήπεδα ποδοσφαίρου. Εκτός από τις χιλιάδες θέσεις εργασίας που θα δημιουργηθούν για την ανέγερση των επιχειρηματικών «πύργων», η γαλλική πρωτεύουσα προσδοκά σε οφέλη τόσο σε επίπεδο μόνιμης εργασίας, όσο και σε επίπεδο εισροής χρημάτων, δημιουργώντας ένα πεδίο με μεγάλες προεκτάσεις και μακροχρόνιο πλάνο. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, το σχέδιο ανέγερσης θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το 2021.

Κλείσιμο
Οι συμφωνίες με τις εταιρείες, ωστόσο, θα έχουν «κλείσει» νωρίτερα. Σκοπός είναι να έχουν καλυφθεί εξ ολοκλήρου οι εγκαταστάσεις μέχρι την επίσημη παράδοση των γραφείων.

Το Παρίσι είναι μία από τις πόλεις της Ευρώπης που εργάζονται συστηματικά και με πλάνο για την «αξιοποίηση» του Brexit. Τόσο η Φρανκφούρτη, όσο και το Δουβλίνο, αλλά και σε εθνικό επίπεδο το Λουξεμβούργο, κινούνται δυναμικά προς τη συγκεκριμένη κατεύθυνση, ακολουθώντας μία πολύ συγκεκριμένη τακτική και συντονισμένα βήματα, σε μία προσπάθεια να προσελκύσουν επενδύσεις και να «καρπωθούν» τα μεγαλύτερα δυνατά οφέλη από την αποχώρηση της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η Βρετανίδα πρωθυπουργός, Τερέζα Μέι, έλαβε πρόσφατα εντολή από τη Βουλή των Κοινοτήτων να προχωρήσει στην επίσημη κατάθεση του σχεδίου της για το Brexit και στην έναρξη της διαδικασίας έως το τέλος Μαρτίου. Η διαδικασία υπολογίζεται ότι θα διαρκέσει τουλάχιστον δύο χρόνια.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης