Νόμιμες οι αποφάσεις του ΤΧΣ ακόμα και αν δεν έχουν διοριστεί τα μέλη του

Νόμιμες οι αποφάσεις του ΤΧΣ ακόμα και αν δεν έχουν διοριστεί τα μέλη του

​Με τροπολογία λύνεται το πρόβλημα από την καθυστέρηση επιλογής CEO

Νόμιμες οι αποφάσεις του ΤΧΣ ακόμα και αν δεν έχουν διοριστεί τα μέλη του
Και χωρίς διευθύνοντα σύμβουλο θα μπορεί πλέον λειτουργεί το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ). Με τροπολογία που κατέθεσε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος
, αλλάζει ο κανονισμός του ΤΧΣ, προκειμένου να  αντιμετωπιστεί το πρόβλημα που έχει ανακύψει, καθώς η διαδικασία επιλογή διευθύνοντος συμβούλου θυμίζει πλέον «γεφύρι της Άρτας».
 
Όσον αφορά την δυνατότητα του ΤΧΣ να λειτουργεί  ατελές ή «ακέφαλο», η διάταξη αλλάζει τον όρο που προέβλεπε ο νόμος του ΤΧΣ, σύμφωνα με τον οποίο η επιλογή μέλους του Γενικού Συμβουλίου ή της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΤΧΣ για θέση που έχει «χηρέψει», θα πρέπει να γίνεται εντός 60 ημερών, προθεσμία που μπορεί να παραταθεί για ακόμη 30 ημέρες.
 
Κλείσιμο
Ωστόσο στις 17 Φεβρουαρίου παρήλθε άκαρπο το διάστημα των 90 ημερών για τη κάλυψη της θέσης του Διευθύνοντος Συμβούλου του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας. Έτσι ήρθε τροπολογία για να διασφαλιστεί πως παρότι δεν έχει ακόμη επιλεγεί CEO (η θέση επαναπροκηρύχτηκε στις 14 Φεβρουαρίου και αναμένεται να πληρωθεί μετά τις 10 Μαρτίου) οι αποφάσεις του ΤΧΣ θα θεωρούνται νόμιμες και έγκυρες.
 
Με βάση την ίδια τροπολογία, σε περίπτωση αδυναμία διορισμού μέλους του Γενικού Συμβουλίου ή της Εκτελεστικής Επιτροπής εντός της προβλεπομένης προθεσμίας τα όργανα αυτά συγκαλούνται και λειτουργούν νομίμως μέχρι το διορισμό των νέων μελών, εφόσον κατά τις συνεδριάσεις τους διατηρείται η σχετική απαρτία.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης