Τι κρύβει το ξέσπασμα Τσακαλώτου κατά της Λαγκάρντ

Τι κρύβει το ξέσπασμα Τσακαλώτου κατά της Λαγκάρντ

Η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ δήλωσε από το Ντουμπάι ότι το Ταμείο δεν μπορεί να δώσει μια ειδική, ευνοϊκή συμφωνία στην Ελλάδα

Τι κρύβει το ξέσπασμα Τσακαλώτου κατά της Λαγκάρντ
Στα όρια οδηγεί την κόντρα με το ΔΝΤ ο υπουργός Οικονομικών, κ.
Ευκλείδης Τσακαλώτος
Κλείσιμο
, λίγο πριν τις θετικές (όπως αναμένει το οικονομικό επιτελείο) ειδήσεις για την πορεία του ΑΕΠ
το 2016.

Στις 12:00 το μεσημέρι της Τρίτης η ΕΛΣΤΑΤ θα ανακοινώσει τα στοιχεία (εκτιμήσεις) του δ' τριμήνου του 2016 που θα δώσουν μια πρώτη εικόνα για το αν την περασμένη χρονιά καταγράφηκε έστω και οριακή ανάπτυξη αντί για ύφεση - η Κομισιόν βλέπει πλέον ανάπτυξη 0,3%. Η σύγκριση πάντως γίνεται με το καταστροφικό 2015, τη χρονιά των capital controls και των κλειστών τραπεζών στην οποία υπογράφηκε και το τρίτο μνημόνιο.

Mε τη διαπραγμάτευση σε εμπλοκή και τα περιθώρια να στενεύουν επικίνδυνα ο κ. Τσακαλώτος εξακόντισε τη Δευτέρα τα βέλη του κατά της γενικής διευθύντριας του Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ. Η τελευταία δήλωσε από το Ντουμπάι ότι το Ταμείο δεν μπορεί να δώσει μια ειδική, ευνοϊκή συμφωνία στην Ελλάδα.

«Δικαιούμαι να ζητήσω από την κυρία Λαγκάρντ να μην λέει ότι το πλεόνασμα του 2018 θα είναι 1,5% όταν είναι τώρα 2% με πολύ χαμηλότερη ανάπτυξη; Δικαιούμαι να ζητήσω να μην λέει ο κ. Τόμσεν ότι οι συντάξεις στην Ελλάδα είναι οι ίδιες με την Γερμανία; Δικαιούμαι να λέω στην Λαγκάρντ όταν λέει με πολύ αμφισβητήσιμες αναλύσεις ότι το 40% και το 50% δεν πληρώνουν φόρους στην Ελλάδα πως αν ήταν σωστές αυτές οι αναλύσεις θα έδειχναν ότι το ποσοστό είναι 12%;» διερωτήθηκε ο υπουργός σε τηλεοπτική του συνέντευξη.

Διαβάστε περισσότερα στο Newmoney
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης