Επιμένει ο «σωτήρας» Πετρόπουλος: Χλευάζουν εμένα και την αλήθεια

Επιμένει ο «σωτήρας» Πετρόπουλος: Χλευάζουν εμένα και την αλήθεια

Ο υφυπουργός Εργασίας υπογράμμισε πως το 80% των επαγγελματιών δηλώνει το κατώτατο ποσό των 187 ευρώ αλλά και οι αγρότες πληρώνουν 300 ευρώ λιγότερα από ό,τι πλήρωναν πέρσι

Επιμένει ο «σωτήρας» Πετρόπουλος: Χλευάζουν εμένα και την αλήθεια
Επίθεση στη ΝΔ εξαπέλυσε ο υφυπουργός Εργασίας
Τάσος Πετρόπουλος,
αλλά και αιχμές για μερίδα του Τύπου, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού/ Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9Fm», για τη δήλωση που φέρεται να έκανε στη Βουλή, ότι ελεύθεροι επαγγελματίες τον ευχαρίστησαν για τις ρυθμίσεις των ασφαλιστικών εισφορών.

Κλείσιμο
«Φαίνεται πως όποιος μπαίνει στο ρουθούνι της ΝΔ, πρέπει τουλάχιστον να παρουσιάζεται γραφικός (...) μου είπαν στη Βουλή ότι οι ασφαλισμένοι βλέπουν εφιάλτες εμένα και τον Κατρούγκαλο για τις υψηλές εισφορές» είπε ο υφυπουργός Εργασίας υπογραμμίζοντας πάντως πως το 80% των επαγγελματιών δηλώνει το κατώτατο ποσό των 187 ευρώ αλλά και οι αγρότες πληρώνουν 300 ευρώ λιγότερα από ό,τι πλήρωναν πέρσι.

Ο κ. Πετρόπουλος τόνισε ότι οι υψηλές εισφορές που ίσχυαν είχαν οδηγήσει 750 χιλιάδες επαγγελματίες να μην μπορούν να πληρώνουν
. «Είναι αλήθεια ότι επαγγελματίες έβγαιναν από τα καταστήματα τους και μου έλεγαν ευτυχώς που έγινε αυτή η ρύθμιση για να μπορούμε να πληρώσουμε» τόνισε.

Συμπλήρωσε ωστόσο ότι, από βήματος
Βουλής, ο ίδιος αναφέρθηκε και σε μία ακραία κατάσταση, που έχει δημιουργηθεί για πάρα πολλούς επαγγελματίες, οι οποίο καλούνται να καταβάλλουν εξαιρετικά υψηλά ποσά. Ο υφυπουργός Εργασίας δήλωσε, στο «Πρακτορείο 104,9Fm», ότι το υπουργείο αναμένεται να αναλάβει πρωτοβουλία για να ρυθμιστεί το θέμα. Πάντως αναρωτήθηκε γιατί δεν παρουσιάστηκε και αυτό το σημείο της ομιλίας του.

«Η παραποίηση της είδησης είναι απαράδεκτη συμπεριφορά» είπε ο κ. Πετρόπουλος και τόνισε ότι οι ίδιοι οι δημοσιογράφοι θα πρέπει να ασχοληθούν με το θέμα αυτό, ενώ ζήτησε να είναι προσεκτικοί όσοι μπαίνουν στο παιχνίδι της δολοφονίας χαρακτήρων.

Ο κ. Πετρόπουλος ανέφερε ότι -όπως ενημέρωσε και στη Βουλή- επαγγελματίες του έχουν ζητήσει να εξετάσει τη δυνατότητα όσοι μπορούν να καταβάλλουν υψηλότερες εισφορές για να εξασφαλίσουν και μεγαλύτερη σύνταξη. «Αντί να δουν την ουσία, χλευάζουν εμένα και την αλήθεια» είπε, σχολιάζοντας τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης.

Ερωτηθείς για την επικείμενη συνάντηση με τους αγρότες (12:00 μμ) από το μπλόκο της Νίκαιας, απάντησε: «Είμαστε πρόθυμοι να δούμε όλα, θεωρώ ότι οι αγρότες δεν έχουν την ενημέρωση που πρέπει να έχουν(...) σήμερα θα αρθούν οι παρεξηγήσεις και οι παρανοήσεις που υπάρχουν. Για παράδειγμα το 90% των αγροτών θα πληρώσουν την κατώτατη συνεισφορά, ενώ πλέον δικαιούνται και την εθνική σύνταξη» δήλωσε και εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι θα υπάρξει συνεννόηση και θα σταματήσει η παρανόηση εδώ.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ 
 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης