Θολές υποσχέσεις για «ελαφρύνσεις» στα μπλοκάκια

Θολές υποσχέσεις για «ελαφρύνσεις» στα μπλοκάκια

Το Μέγαρο Μαξίμου εδώ και λίγες ημέρες συνειδητοποιώντας  το «χαράτσι» που θα υποστούν τα «μπλοκάκια» ψάχνει τρόπους να «λειάνει» τις καταφανείς αδικίες

Θολές υποσχέσεις για «ελαφρύνσεις» στα μπλοκάκια
Μετά τη καταβολή εισφοράς
έναντι , το υπουργείο εργασίας εξετάζει  την εφαρμογή «κόφτη» στις εξοντωτικές εισφορές των ελεύθερων επαγγελματιών.
Χωρίς να έχουν ληφθεί οριστικές αποφάσεις και χωρίς να έχουν εγκριθεί οι «ελαφρύνσεις» από τους θεσμούς , το Μέγαρο Μαξίμου εδώ και λίγες ημέρες συνειδητοποιώντας  το «χαράτσι» που θα υποστούν τα
«μπλοκάκια»
Κλείσιμο
ψάχνει τρόπους να «λειάνει» τις καταφανείς αδικίες.
 
Μιλώντας σήμερα στον Real Fm, ο Υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης,
κ. Αναστάσιος Πετρόπουλος, δήλωσε πως "αν πραγματικά υπάρχει υπέρμετρη επιβάρυνση", η κυβέρνηση θα μπορούσε να θεωρεί  «ενήμερους » τους ασφαλισμένους  αποδεχόμενη την εισφορά που μπορούν να καταβάλλουν στο ύψος εκείνο που πραγματικά κατέβαλαν και στο παρελθόν".
Ο υφυπουργός άφησε να εννοηθεί ότι ελαφρύνσεις σχεδιάζονται και για τους μισθωτούς που διατηρούν ταυτόχρονα και μπλοκάκια με αποτέλεσμα να πληρώνουν διπλές εισφορές.
«Είναι γεγονός ότι κάποιοι μπορεί να επιβαρύνονται σε σχέση με άλλους", τόνισε χαρακτηριστικά ο Τάσος Πετρόπουλος.
 
Στο ερώτημα ποιες διορθωτικές κινήσεις σχεδιάζει η κυβέρνηση ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης απάντησε: "Σε κάθε περίπτωση εκείνο που μας ενδιαφέρει είναι να παραμείνει ο ασφαλισμένος εντός του συστήματος και να μην βγαίνει. Και αυτή ήταν η λογική όλου του οικοδομήματος που κτίσαμε για τις ασφαλιστικές εισφορές. Και γι’ αυτό προκύπτουν αυτές οι ωφέλειες, στον ΟΑΕΕ δηλαδή πλησιάζουν το 80% εκείνοι που καταβάλλουν την κατώτατη βάση εισφοράς. Ενδεχομένως όταν θα δει κανείς το σύνολο του κόστους να δει ότι δεν υπάρχει υπέρμετρη επιβάρυνση. Αν πραγματικά υπάρχει υπέρμετρη επιβάρυνση να είναι βέβαιοι οι ακροατές ότι η κυβέρνηση δεχόμενη την εισφορά που μπορούν να καταβάλλουν στο ύψος εκείνο που πραγματικά κατέβαλαν και στο παρελθόν θα μπορεί να τους θεωρεί ενήμερους μέχρι να επιλυθούν τα σχετικά θέματα".
Ωστόσο από τις φράσεις του δεν εξάγεται το συμπέρασμα ότι η οφειλή απαλείφεται. Το ταμείο ακόμα και αν καταβάλει εισφορά μερική ( στο ύψος της περυσινής εισφοράς) δίνει στον ασφαλισμένο , ασφαλιστική ενημερότητα . Δεν διευκρινίστηκε αν υπολογίζονται η όχι επιβαρύνσεις ότι δεν εξοφλείται το συνολικό ποσό της εισφοράς.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης