Επικουρικές συντάξεις: Συνεχίζεται για 1 στους 2 η αναδρομική παρακράτηση

Επικουρικές συντάξεις: Συνεχίζεται για 1 στους 2 η αναδρομική παρακράτηση

Περίπού το 50% των 248.168 δικαιούχων που είδαν περικοπές έχει ήδη επιστρέψει τις δόσεις των αναδρομικών και θα πάρει μια μικρή ανάσα

Επικουρικές συντάξεις: Συνεχίζεται για 1 στους 2 η αναδρομική παρακράτηση
Αυξημένες επικουρικές συντάξεις
θα βρουν στο λογαριασμό τους  την Πέμπτη πάνω από 100.000 συνταξιούχοι που υπέστησαν εξοντωτική πίεση τους τελευταίους μήνες εξαιτίας της παρακράτησης των αναδρομικών.

Περίπου το 50% των συνταξιούχων  που είδαν μειώσεις στις επικουρικές τους έχουν ήδη επιστρέψει τις δόσεις των αναδρομικών και θα μπορέσουν να πάρουν μια μικρή ανάσα.

Κλείσιμο
Οι επικουρικές συντάξεις αυτής της κατηγορίας θα διαμορφωθούν στα επίπεδα του Νοεμβρίου όταν ξεκίνησε η παρακράτηση των αναδρομικών. Αυτό σημαίνει ότι το ποσό της σύνταξής τους θα αυξηθεί έως και 50 ευρώ.

Πρόκειται κυρίως για δημοσίους υπαλλήλους (ΤΕΑΔΥ) και σημαντικό κομμάτι του ΕΤΕΑΜ (πρώην μισθωτοί ιδιωτικού τομέα).

Οι άλλοι μισοί δικαιούχοι επικουρικών που υπέστησαν μεγαλύτερες μειώσεις έως και 50% θα εξακολουθήσουν να παίρνουν πολύ χαμηλά ποσά έως και τον Ιούλιο που θα ολοκληρωθεί η επιστροφή των αναδρομικών. Οι «όμηροι» της εξοντωτικής παρακράτησης είναι  κυρίως συνταξιούχοι τραπεζικοί,ναυτιλιακοί πράκτορες, ναυτικοί, εμποροϋπάλληλοι και συνταξιούχοι του ΙΚΑ με επικουρικές πάνω από 200 ευρώ.
 
Υπενθυμίζεται πως περικοπές κατά κύματα υπέστησαν περίπου 248.618 συνταξιούχοι. Η τελευταία «φουρνιά» που είδε  τις μειώσεις τον Οκτώβριο οφείλει να επιστρέψει αναδρομικά 4 μηνών. Σε αυτή την κατηγορία ανήκουν συνταξιούχοι πρατηριούχοι υγρών καυσίμων, συμβολαιογράφοι, δικηγόροι, τεχνικοί Τύπου, ναυτικοί και οι συνταξιούχοι της Εμπορικής Τράπεζας.

Σήμερα 1η Φεβρουαρίου πληρώνονται επίσης οι κύριες συντάξεις των συνταξιούχων του ΟΑΕΕ και του ΟΓΑ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης