Οι προοπτικές του ελληνικού real estate το 2017

Οι προοπτικές του ελληνικού real estate το 2017

Τι απαντούν μεγαλοστελέχη της εγχώριας αγοράς στην ερώτηση αν υπάρχει προοπτική επιστροφής της Αθήνας στο στόχαστρο των ξένων επενδυτών - Ποιες οι προϋποθέσεις

Οι προοπτικές του ελληνικού real estate το 2017
«Η Hines είναι ακόμη εδώ, επομένως κάποια προοπτική πρέπει να υπάρχει». Η χθεσινή δήλωση προέρχεται από τον επικεφαλής του αμερικανικού κολοσσού της Hines κ. Πολ Γομόπουλο, σε μία προσπάθεια να δώσει έναν πιο αισιόδοξο... τόνο, στο γενικότερο απαισιόδοξο κλίμα που περιβάλλει το εγχώριο real estate και το 2017.

Τις προοπτικές, όσον αφορά στις επενδύσεις στην ελληνική αγορά ακινήτων ανέλυσαν χθες το βράδυ τρία μεγαλοστελέχη της ελληνικής αγοράς ακινήτων, ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνική Πανγαία κ. Άρης Καρυτινός, ο διευθύνων σύμβουλος της Grivalia κ. Γιώργος Χρυσικός και ο Πολ Γομόπουλος γενικός διευθυντής της Hines στη χώρα μας με αφορμή την εκδήλωση για την παρουσίαση της πανευρωπαϊκής έρευνας «Αναδυόμενες Τάσεις στο Real Estate για το 2017» που πραγματοποίησαν και φέτος το Urban Land Institute και η PricewaterhouseCoopers. H φετινή έρευνα κατατάσσει την Αθήνα στην προτελευταία- 29η θέση- όσον αφορά στις γενικότερες προοπτικές του 2017 σε ένα σύνολο 30 ευρωπαϊκών πόλεων με την ελληνική πρωτεύουσα να είναι μαζί με τη Μόσχα οι δύο μοναδικές περιπτώσεις όπου οι προοπτικές χαρακτηρίζονται ως «φτωχές» για το επόμενο έτος, τόσο στο κομμάτι της ανάπτυξης, όσο και στο κομμάτι των επενδύσεων.

«Οι επενδυτές λαμβάνουν υπόψη τους παράγοντες όπως η πολιτική σταθερότητα, οι ρυθμοί ανάπτυξης της οικονομίας και το νόμισμα. Σε σχέση με το 2014, οπότε οι συνθήκες διαφαίνονταν καλύτερες, τώρα έχει επανέλθει η πολιτική αβεβαιότητα και τα σενάρια περί εκλογών, οι ρυθμοί ανάπτυξης δεν είναι αυτοί που προσδοκούσαμε, ενώ έχουν επανέλθει και σενάρια περί Grexit», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Χρυσικός. «Στο ερώτημα ως προς το αν τελικά υπάρχουν προοπτικές για επιστροφή της Αθήνας στο στόχαστρο των ξένων επενδυτών και να επανακάμψει η εμπιστοσύνη, χρειάζεται συντονισμένη προσπάθεια και ξεκάθαρο επενδυτικό σχέδιο».
Κλείσιμο

Διαβάστε περισσότερα στo Newmoney
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης