HSBC: Έτοιμη για μεταφορά δραστηριοτήτων στο Παρίσι

HSBC: Έτοιμη για μεταφορά δραστηριοτήτων στο Παρίσι

«Οι δραστηριότητες που καλύπτονται από την ευρωπαϊκή νομοθεσία θα μεταφερθούν και βλέποντας τα νούμερά μας, οι δραστηριότητες αυτές αντιστοιχούν σε περίπου 20% των εσόδων μας», είπε σε συνέντευξή του o διευθύνων σύμβουλος Στιούαρτ Γκάλιβερ

HSBC: Έτοιμη για μεταφορά δραστηριοτήτων στο Παρίσι
Ο διευθύνων σύμβουλος της HSBC, Στιούαρτ Γκάλιβερ, ανέφερε πως οι εμπορικές δραστηριότητες της επενδυτικής τράπεζας που αποτελούν το 20% των εσόδων της στο Λονδίνο, ενδέχεται να μεταφερθούν στο Παρίσι, μεταφράζοντας έτσι σε αριθμούς κάποιες από τις συνέπειες για τη Βρετανία μετά το Brexit.

«Οι δραστηριότητες που καλύπτονται από την ευρωπαϊκή νομοθεσία θα μεταφερθούν και βλέποντας τα νούμερά μας, οι δραστηριότητες αυτές αντιστοιχούν σε περίπου 20% των εσόδων μας», είπε σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του Bloomberg, από το WEF στο Νατβός. Η τράπεζα επιβεβαίωσε ότι ο κ. Γκάλιβερ αναφέρεται στη διεθνή τραπεζική της HSBC και τις δραστηριότητές της στο Λονδίνο.

Ο κ. Γκάλιβερ επαίνεσε τους έως τώρα χειρισμούς της Τερέζα Μέι, αναφέροντας παράλληλα πως δεν περιμένει ότι θα ξεσπάσει εμπορικός πόλεμος μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας με την έναρξη της προεδρίας Τραμπ. Κάτι τέτοιο θα έπληττε την HSBC, δεδομένου ότι τα περισσότερα κέρδη της προέρχονται από την Ασία. Την Τρίτη, ο Κινέζος πρόεδρος παρακίνησε τις επιχειρηματικές και τις πολιτικές ελίτ να απορρίψουν τον προστατευτισμό στο εμπόριο που είχε εξέχουσα θέση στην πρώτη συνέντευξη Τύπου του Τραμπ.

Κλείσιμο
Ενας εμπορικός πόλεμος θα ήταν αναμφίβολα αρνητική εξέλιξη για εμάς, είπε ο Γκάλιβερ.

Είμαστε η μεγαλύτερη εμπορική τράπεζα στον κόσμο, είπε.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης