Πώς τα «κόκκινα» δάνεια αλλάζουν την αγορά Real Estate

Πώς τα «κόκκινα» δάνεια αλλάζουν την αγορά Real Estate

Παρά τη γενική πτώση της αγοράς στο στόχαστρο επενδυτών, και κυρίως ξένων, βρίσκονται ακίνητα που έχουν ενεχυριαστεί ή κατασχεθεί - Η περίπτωση των ξενοδοχείων 

Πώς τα «κόκκινα» δάνεια αλλάζουν την αγορά Real Estate
Ξενοδοχεία και ακίνητα από «κόκκινα δάνεια»
των ελληνικών τραπεζών είναι οι δύο κατηγορίες ακινήτων στην Ελλάδα, οι οποίες μπορούν να προσελκύσουν και παρουσιάζουν αυτή την στιγμή μεγαλύτερο ενδιαφέρον για τους επενδυτές από το εξωτερικό. Η ελληνική αγορά επαγγελματικών ακινήτων παραμένει ενδιαφέρον επενδυτικός προορισμός, ωστόσο για επενδυτές υψηλού ρίσκου.

Τα στοιχεία προέρχονται από την εταιρεία συμβούλων ακινήτων NAI Hellas, που εκπροσωπεί τη διεθνή εταιρεία συμβούλων ΝΑΙ Global στην ελληνική αγορά και εντάσσεται στην τελευταία έρευνα για την ευρωπαϊκή αγορά ακινήτων της NAI Global.

Κλείσιμο
Οπως επισημαίνεται στην έρευνα, οι υψηλές αποδόσεις που ζητούν οι επενδυτές στην ελληνική αγορά ακινήτων αντικατοπτρίζουν τον υψηλό «αντιληπτό» κίνδυνο, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται. Σε αυτό συμβάλλουν οι συνεχόμενες αλλαγές του φορολογικού καθεστώτος, η πολιτική και οικονομική αβεβαιότητα, η έλλειψη ρευστότητας αλλά και η επιβολή κεφαλαιακών ελέγχων που συνεπάγεται και τη μη ύπαρξη τραπεζικής χρηματοδότησης. Οι περισσότερες επενδυτικές ευκαιρίες πάντως φαίνονται στο κομμάτι του τουρισμού, με το επενδυτικό ενδιαφέρον να εστιάζει τόσο σε αστικά ξενοδοχεία όσο και resorts.

Για το λόγο αυτό λοιπόν παρατηρείται και σημαντική μείωση στις επενδύσεις στη χώρα μας που από 1,1 δισ. ευρώ ευρώ το 2014 έχουν πέσει στα 620 εκατ. ευρώ το 2015, ενώ το 2016 υπολογίζονται στα 440 εκατ. ευρώ. Το 2012 ήταν η χειρότερη χρονιά της τελευταίας πενταετίας αν ληφθεί υπόψη ότι οι εγχώριες επενδύσεις ήταν λίγο χαμηλότερα των 250 εκατ. ευρώ.



Δεδομένης πάντως της αναμενόμενης σταθεροποίησης και ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας και της επακόλουθης μείωσης των αποδόσεων, δημιουργούνται ευκαιρίες για σημαντική αύξηση κεφαλαίου για τους επενδυτές που θα προχωρήσουν σήμερα σε μια επένδυση στην Ελλάδα.

Διαβάστε περισσότερα στο Newmoney

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης