Χριστούγεννα χωρίς τον «μποναμά» Τσίπρα θα κάνουν 8.500 δικαιούχοι

Χριστούγεννα χωρίς τον «μποναμά» Τσίπρα θα κάνουν 8.500 δικαιούχοι

Πρόκειται κυρίως για κατοίκους εξωτερικού - Παρουσιάστηκαν προβλήματα στο IBAN των λογαριασμών τους και θα πρέπει να ακολουθήσει διαδικασία «ταυτοποίησης»

Χριστούγεννα χωρίς τον «μποναμά» Τσίπρα θα κάνουν 8.500 δικαιούχοι
Χωρίς την έκτακτη οικονομική παροχή των 300-650 ευρώ θα κάνουν Χριστούγεννα 8.500 δικαιούχοι, εξαιτίας τεχνικών προβλημάτων που παρουσιάστηκαν και αφορούσαν το ΙΒΑΝ του λογαριασμού τους.

Οι περισσότεροι είναι κάτοικοι εξωτερικού, για τους οποίους θα ακολουθηθεί ξεχωριστή διαδικασία -πιο συγκεκριμένα, κατά πληροφορίες, θα λάβουν το επίδομα, όταν «ταυτοποιηθούν» οι λογαριασμοί τους.

Συνολικά, πιστώθηκαν 629.483.000 ευρώ σε 1.577.503 συνταξιούχους
.

Η διαδικασία, δε, της είσπραξης της έκτακτης οικονομικής παροχής από συνταξιούχους μέσω διανομέων των ΕΛΤΑ, θα ολοκληρωθεί αύριο.
Κλείσιμο

Η διαδικασία αυτή αποτελεί και την πρώτη πράξη του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικών Ασφαλίσεων (ΕΦΚΑ), που ξεκινά την λειτουργία του από την 1η Ιανουαρίου 2017. 

Νέος διοικητής του ΕΦΚΑ ορίστηκε ο Θανάσης Μπακαλέξης (πρώην διοικητής ΟΓΑ), ο οποίος νωρίτερα πέρασε από τη διαδικασία ακρόασης στη Βουλή. Ο κ. Μπακαλέξης αντικατέστησε τον Διονύση Καλαματιανό.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης