Παπαδημητρίου: Η υψηλή φορολογία δεν επηρεάζει την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων!

Παπαδημητρίου: Η υψηλή φορολογία δεν επηρεάζει την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων!

Με τη δήλωση αυτή, ο υπουργός άφησε άφωνους στελέχη και διευθυντές μεγάλων επιχειρήσεων κατά την διάρκεια εκδήλωσης

Παπαδημητρίου: Η υψηλή φορολογία δεν επηρεάζει την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων!
Η υψηλή φορολογία δεν επηρεάζει αρνητικά την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας και των επιχειρήσεων, δήλωσε σε ομιλία του ο υπουργός οικονομίας και ανάπτυξης Δημήτρης Παπαδημητρίου αφήνοντας άφωνους στελέχη και διευθύνοντες συμβούλους μεγάλων επιχειρήσεων κατά την διάρκεια της εκδήλωσης 10 CEO Summit που διοργάνωσε στην Αθήνα η ελληνική εταιρία διοίκησης επιχειρήσεων.

«Η πρόσφατη αύξηση της φορολογίας στην Ελλάδα, δεν την καθιστά λιγότερο ανταγωνιστική από τις χώρες – μέλη, αντίστοιχου επιπέδου ανάπτυξης», δήλωσε ο κύριος Παπαδημητρίου.

«Αυτοί οι οποίοι ψήφισαν το τρίτο μνημόνιο κατηγορούν την κυβέρνηση για την εφαρμογή του. Από τη μία, προσάπτουν στην κυβέρνηση ότι συνεχίζει την πολιτική της προηγούμενης, και από την άλλη την κατηγορούν ότι καταστρέφει την οικονομία, επειδή αυξάνει τη φορολογία», ανέφερε και συμπλήρωσε: «και όταν αντί της καταστροφής, έρχεται η μερική διευθέτηση του χρέους, τότε φυσικά φωνάζουν. Όπως το λέμε στα αγγλικά “too little, too late”».

Κλείσιμο
Πάντως, στην ίδια εκδήλωση ο πρόεδρος του ΣΕΒ Θεόδωρος Φέσσας εκτίμησε πως και το 2017 θα είναι μία δύσκολη χρονιά για την ελληνική οικονομία, με αναστολή οικονομικών δραστηριοτήτων, με νέες απώλειες θέσεων εργασίας και στρεβλώσεις στην αγορά που δεν οδηγούν πουθενά. 

Στην ίδια εκδήλωση όλοι οι ομιλητές επισήμαναν ότι σε αυτή την δύσκολη περίοδο της οικονομίας οι επιχειρήσεις θα επιβιώσουν μόνο αν στελέχη και ηγεσία συνεργαστούν για την βιωσιμότητα τους.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης