Συντάξεις: Κατάργηση της προσωπικής διαφοράς και νέες μειώσεις θέλει το ΔΝΤ

Συντάξεις: Κατάργηση της προσωπικής διαφοράς και νέες μειώσεις θέλει το ΔΝΤ

Θα αποτελούνται από τρία τμήματα 

Συντάξεις: Κατάργηση της προσωπικής διαφοράς και νέες μειώσεις θέλει το ΔΝΤ
Τα ψιλά γράμματα της απόφασης του Eurogroup
για τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για το χρέος, οδηγούν σε νέο σκληρό γύρο διαπραγματεύσεων με τους θεσμούς και λήψη νέων μέτρων που θα ικανοποιήσουν το
ΔΝΤ.

Το Ταμείο θέτει θέμα μειώσεων στις καταβαλλόμενες κύριες
Κλείσιμο
συντάξεις μέσω της κατάργησης της προσωπικής διαφοράς μετά το 2019, και θεωρεί ότι οι δαπάνες για την στήριξη του ασφαλιστικού συστήματος που σήμερα είναι στο 10% του ΑΕΠ, πρέπει να μειωθούν δραστικά.

Όπως αποκάλυψε ο υφυπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Τάσος Πετρόπουλος μιλώντας στον ΣΚΑΙ, το ΔΝΤ στο πλαίσιο του πακέτου μέτρων 4,2 δισ. ευρώ που έχει ζητήσει, θέτει θέμα εξοικονόμησης από την κατάργηση της προσωπικής διαφοράς. Να σημειωθεί πως το αίτημα αυτό δεν υπήρχε πριν.

Οι καταβαλλόμενες κύριες συντάξεις σπάνε στα τρία στο πλαίσιο του νέου ασφαλιστικού νόμου, που επιβάλλει ενιαίο τρόπο υπολογισμού (και επανυπολογισμού) των συντάξεων με βάση τα νέα χαμηλότερα ποσοστά αναπλήρωσης, την προσθήκη της εθνικής σύνταξης των 384 ευρώ (ή αναλογικά μειωμένης για όσους έχουν συνταξιοδοτηθεί με λιγότερα από 20 έτη, με αναπηρική ή πρόωρα) και την απεικόνιση, σε χωριστή στήλη, της «προσωπικής διαφοράς» μεταξύ του «παλαιού» και του «νέου» ποσού της σύνταξης.

Διαβάστε περισσότερα στο Newmoney
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης