Σαπέν: Η Ελλάδα πρέπει να λάβει και άλλα μέτρα και αυτό δεν αφορά μονο το δημοσιονομικό

Σαπέν: Η Ελλάδα πρέπει να λάβει και άλλα μέτρα και αυτό δεν αφορά μονο το δημοσιονομικό

Ο Γάλλος ΥΠΟΙΚ εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι θα υπάρξει συμφωνία για τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για το ελληνικό χρέος στο σημερινό Eurogroup

Σαπέν: Η Ελλάδα πρέπει να λάβει και άλλα μέτρα και αυτό δεν αφορά μονο το δημοσιονομικό
Την εκτίμηση ότι στο Eurogroup
της Δευτέρας θα υπάρξει συμφωνία για τα βραχυπρόθεσμα μέτρα σχετικά με το
χρέος της Ελλάδας διατύπωσε ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας Μισέλ Σαπέν.

Κλείσιμο
Σύμφωνα με τον κ. Σαπέν, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, η Ελλάδα έχει κάνει τεράστιες προόδους και αυτή είναι η πρώτη κυβέρνηση που έχει εκτελέσει μεταρρυθμίσεις μέχρι τώρα, ωστόσο πρέπει να λάβει και άλλα μέτρα και αυτό δεν αφορά μόνο το δημοσιονομικό.

Κάλεσε την Ευρώπη, επίσης, να σεβαστεί τις δεσμεύσεις της απέναντι στην Ελλάδα όπως κάνει και η Ελλάδα προς την Ευρώπη.

«Και μετά να δούμε πώς θα αντιμετωπίσουμε συνολικά το θέμα του χρέους. Υπάρχουν αντιθέσεις αλλά είμαι θετικός ότι θα υπάρχουν θετικές εξελίξεις» πρόσθεσε για το θέμα του χρέους ο Γάλλος ΥΠΟΙΚ καταλήγοντας στο ότι «πρέπει να ενισχύσουμε την Ελλάδα που θέλει να μείνει μέλος της Ευρωζώνης».

Ο Σαπέν δεν βλέπει κίνδυνο για την Ευρωζώνη από την Ιταλία

Οι Ιταλοί διατηρούν ισχυρή τη δέσμευσή τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση παρά την απόρριψη της συνταγματικής μεταρρύθμισης στο χθεσινό δημοψήφισμα και δεν υπάρχει συστημικός κίνδυνος στην ευρωζώνη, δήλωσε ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Μισέλ Σαπέν.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους κατά την άφιξή του για τη συενδρίαση των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης στις Βρυξέλλες, ο Σαπέν δήλωσε ότι η Ιταλία είναι «σταθερή χώρα» και ότι η ήττα του πρωθυπουργού Ματέο Ρέντσι είναι εσωτερικό θέμα και δεν αποτελεί απόρριψη της ΕΕ.

Ερωτηθείς για την υποχώρηση της ισοτιμίας του ευρώ, δήλωσε ότι η προηγούμενη ενίσχυσή της δεν ήταν «απαραίτητα» καλή για τους Ευρωπαίους εξαγωγείς και ότι η συναλλαγματική ισοτιμία σε μεγάλο βαθμό αντανακλούσε την ισχύ του δολαρίου.

   




Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης