Σόιμπλε: Όποιος μιλά για ελάφρυνση χρέους στην Ελλάδα εμποδίζει τις μεταρρυθμίσεις

Σόιμπλε: Όποιος μιλά για ελάφρυνση χρέους στην Ελλάδα εμποδίζει τις μεταρρυθμίσεις

"Όποιος γνωρίζει έστω και λίγο οικονομικά θα κατανοούσε ότι η Ελλάδα πρέπει να περάσει πολλές δύσκολες μεταρρυθμίσεις για να επιτευχθεί αυτό που θέλει να επιτύχει" δήλωσε ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ

Σόιμπλε: Όποιος μιλά για ελάφρυνση χρέους στην Ελλάδα εμποδίζει τις μεταρρυθμίσεις
Για δεύτερη φορά μέσα σε 48 ώρες ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλγκανγκ Σόιμπλε κοντράρει τον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών Μπαράκ Ομπάμα ο οποίος πρότεινε ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, εφόσον η Αθήνα συνεχίζει στο δρόμο των μεταρρυθμίσεων.

Ο κ. Ομπάμα επισκεπτόμενος την ελληνική πρωτεύουσα επιχειρηματολόγησε αφενός ότι η λιτότητα δεν μπορεί να αποτελεί τη μοναδική στρατηγική για την έξοδο από την κρίση αφετέρου είπε ότι οι Έλληνες χρειάζονται ελπίδα.

"Με όλο το σεβασμό, οποίος μιλά τώρα για ελάφρυνση του χρέους στην Ελλάδα, δεν βοηθά εκείνους που είναι υπέρ των μεταρρυθμίσεων στην χώρα», δήλωσε εκ νέου ο Σόιμπλε την Πέμπτη από τη Βιέννη, μεταδίδει το Reuters. 

Κλείσιμο
“Όποιος γνωρίζει έστω και λίγο οικονομικά θα κατανοούσε ότι η Ελλάδα πρέπει να περάσει πολλές δύσκολες μεταρρυθμίσεις για να επιτευχθεί αυτό που θέλει να επιτύχει”. 

Ο απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα κάλεσε την Ευρώπη από την Αθήνα σε μια πιο γενναιόδωρη συμφωνία με την υπερχρεωμένη χώρα, σχολιάζει το Reuters.

Με αυτή του τη δήλωση, την ώρα που ο Μπαράκ Ομπάμα συναντάται με την Άνγκελα, ο κ. Σόιμπλε προσπαθεί να προκαταλάβει και την τοποθέτηση της Γερμανίδας καγκελαρίου.

Όλα αυτά, όταν μόλις χθες ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών σημείωνε ότι η χορήγηση ελάφρυνσης χρέους στην Ελλάδα θα αποτελούσε κακή υπηρεσία για τη χώρα.

Το ενδιαφέρον στρέφεται τώρα στο Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου, όπου όπως έχει δηλώσει ο Γερούν Ντάισελμπλουμ το ζήτημα του ελληνικού χρέους θα απασχολήσει τους υπουργούς Οικονομικών της Ευρωζώνης.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης