Πτώση 0,33% στη Wall Street

Πτώση 0,33% στη Wall Street

Ο S&P 500 υποχώρησε κατά 0,6% στις 2.120 μονάδες με τις μετοχές ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης να καταγράφουν τη μεγαλύτερη πτώση

Πτώση 0,33% στη Wall Street
Χαμηλότερα κινήθηκαν οι αμερικανικοί δείκτες την Παρασκευή μετά την ανακοίνωση FBI ότι ανοίγει ξανά την έρευνα για τα emails της Χίλαρι Κλίντον κατά τη διάρκεια της θητείας της στο υπ. Εξωτερικών, επισκιάζοντας έτσι τα ισχυρά στοιχεία για το αμερικανικό ΑΕΠ το γ' τρίμηνο.

Ο Dow Jones κινήθηκε αρχικά κατά 40 μονάδες υψηλότερα πριν υποχωρήσει περίπου κατά 75 μονάδες μετά την ανακοίνωση, ωστόσο, έκλεισε οριακά χαμηλότερα.

Ο βιομηχανικός δείκτης υποχώρησε κατά 0,33% στις 18.108 μονάδες, με «οδηγό» στην πτώση την μετοχή της Merck και την μετοχή της Chevron να καταγράφει τη μεγαλύτερη άνοδο.
Κλείσιμο

Ο S&P 500 υποχώρησε κατά 0,6% στις 2.120 μονάδες με τις μετοχές ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης να καταγράφουν τη μεγαλύτερη πτώση.

Ο Nasdaq υποχώρησε κατά 0,56% στις 5.186 μονάδες.

«Καθόμουν δίπλα σε έναν trader και μου είπε ότι δεν έχει δει τον Dow να ξαναπέφτει τόσο γρήγορα. Υπάρχει σίγουρα "ψωμί" εδώ αλλά ακόμα δεν ξέρουμε λεπτομέρειες» σχολιάζει ο Art Hogan, επικεφαλής αναλυτής αγορών στην Wunderlich Securities. «Ανεξάρτητα από τα θεμελιώδη στοιχεία που περιμένουμε την επόμενη εβδομάδα αυτή η ιστορία μπορεί να κυριαρχήσει στις αγορές τις επόμενες δέκα μέρες» προσθέτει.

Ο S&P 500 και ο Nasdaq επίσης «γύρισαν» πτωτικά μετά την είδηση.

«Είχε καλό προβάδισμα. Τώρα σίγουρα η είδηση θα της κλέψει ψήφους, ωστόσο οι επενδυτές συνεχίζουν να πιστεύουν ότι θα κερδίσει στις 8 Νοεμβρίου» είπε ο Jeremy Klein, επικεφαλής αναλυτής αγορών στην FBN Securities.

Η απόδοση του αμερικανικού ομολόγου υποχώρησε σε χαμηλά ημέρας μετά την ανακοίνωση. Η απόδοση του 2ετούς ομολόγου κινήθηκε στο 0,85% ενώ η απόδοση του 10ετούς ομολόγου διαμορφώθηκε στο 1,85%.

Το δολάριο κινήθηκε χαμηλότερα έναντι των υπολοίπων νομισμάτων με το ευρώ να διαμορφώνεται στο $1,098 και το γεν στα 104,8.

Τα επίσημα στοιχεία έδειξαν ανάπτυξη 2,9% για την αμερικανική οικονομία το γ' τρίμηνο, έναντι εκτιμήσεων για 2,5%.

Αντίθετα τα στοιχεία για τις καταναλωτικές δαπάνες ήταν χαμηλότερα από το αναμενόμενο, ωστόσο, παρ' όλα αυτά η «εικόνα» είναι υποστηρικτική για μια αύξηση των επιτοκίων τον Δεκέμβριο, εκτιμούν οι αναλυτές.

«Τα στοιχεία για το ΑΕΠ δείχνουν ότι η Fed θα συνεχίσει στο ίδιο μονοπάτι» σχολιάζει ο Stephen Wood, επικεφαλής αναλυτής αγορών στην Russell Investments.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης