ΟΑΕΕ: Πληθαίνουν οι αιτήσεις για συνταξιοδότηση ενώ εκκρεμούν 25.000

ΟΑΕΕ: Πληθαίνουν οι αιτήσεις για συνταξιοδότηση ενώ εκκρεμούν 25.000

Η τάση αυτή έχει αντιμετωπιστεί με την έκδοση προσωρινών συντάξεων, σύμφωνα με τον διοικητή

ΟΑΕΕ: Πληθαίνουν οι αιτήσεις για συνταξιοδότηση ενώ εκκρεμούν 25.000
Αυξάνουν οι αιτήσεις συνταξιοδότησης στον ΟΑΕΕ 
μετά από τη δημοσίευση του νέου Ασφαλιστικού. Σύμφωνα με τον διοικητή του Ταμείου, Δημήτρη Τσακίρη οι 
εκκρεμείς αιτήσεις ανέρχονται στις 25.000.

Η τάση αυτή έχει αντιμετωπιστεί με την έκδοση προσωρινών συντάξεων, με βάση την εγκύκλιο που εξέδωσε ο ΟΑΕΕ, πριν από δύο μήνες, είπε ο διοικητής μιλώντας στον ΣΚΑΙ.

Κλείσιμο
Σαν έναν από τους βασικούς λόγους της καθυστέρησης απόδοσης της σύνταξης στους ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ, ο κ. Τσακίρης ανέφερε « τη μεγάλη μείωση του πλήθους των εργαζομένων στο Ταμείο, κατά τελευταία χρόνια. Συγκεκριμένα, από τους 3.500 υπαλλήλους, έχουν μείνει πλέον 1.600.

Αναφερόμενος στα ταμειακά προβλήματα του Οργανισμού ο κ. Τσακίρης είπε ότι είναι  «δύσκολοι μήνες» ο Οκτώβριος και ο Δεκέμβριος, αφού οι ασφαλισμένοι δεν πληρώνουν πολλές εισφορές, μιας και αυτοί τις καταβάλλουν τους "μονούς" μήνες, δηλαδή τον Ιανουάριο, τον Μάρτιο κλπ..

«Για αυτό ζητήσαμε ένα μαξιλάρι», σημείωσε για τα 350  εκατ. ευρώ που αιτήθηκε το Δ.Σ. του ΟΑΕΕ από τον κουμπαρά των Ταμείων, το Ασφαλιστικό Κεφάλαιο Αλληλεγγύης Γενεών (ΑΚΑΓΕ), «προκειμένου να καταβληθούν οι συντάξεις Νοεμβρίου - Δεκεμβρίου – Ιανουαρίου».

Ακόμη ο κ. Τσακίρης ανέφερε ότι « οι συντάξεις του Ιανουαρίου θα καταβληθούν στις 20 Δεκεμβρίου (σ.σ. λόγω των Χριστουγέννων), δηλαδή θα συνεχιστεί η τακτική που έχει ακολουθηθεί μετά το 2013 - οπότε επήλθε η οριστική κατάργηση της 13ης και 14ης σύνταξης.

Οπως είπε τα χρέη των μικρομεσαίων προς το Ταμείο τους ανέρχονται σε 11,5 δισ. ευρώ, ενώ μέχρι το 2009 ανέρχονταν σε 4 δισ. ευρώ.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης