Το «σκληρό» Brexit θα κοστίσει στην Ευρώπη 8 δισ. λίρες περισσότερο απ' οτι στη Βρετανία

Το «σκληρό» Brexit θα κοστίσει στην Ευρώπη 8 δισ. λίρες περισσότερο απ' οτι στη Βρετανία

Οι ευρωπαϊκές επιχειρήσεις θα πρέπει να καταβάλουν ετησίως περίπου 13 δισ. λίρες σε δασμούς. Αντίθετα, οι βρετανικές εταιρείες θα καταβάλλουν μόλις 5,2 δισ. λίρες

Το «σκληρό» Brexit θα κοστίσει στην Ευρώπη 8 δισ. λίρες περισσότερο απ' οτι στη Βρετανία
Ένα «σκληρό» Brexit θα μπορούσε να κοστίσει στις ευρωπαικές επιχειρήσεις 8 δισ. λίρες περισσότερο ετησίως σε σχέση με τις βρετανικές εταιρείες, σύμφωνα με ανάλυση του thinktank Civitas.

Σύμφωνα με την έρευνα οι ευρωπαϊκές επιχειρήσεις θα πρέπει να καταβάλουν ετησίως περίπου 13 δισ. λίρες σε δασμούς. Αντίθετα, το ύψος των ετήσιων δασμών από τις βρετανικές εταιρείες που συναλλάσσονται με την ΕΕ σε ένα τέτοιο σενάριο θα αυξηθεί κατά περίπου 5,2 δισ. λίρες.

Οι γερμανικές εταιρείες, θα βρεθούμε αντιμέτωπες με εισφορές ύψους 3,4 δισ. λίρες κάθε χρόνο, ενώ οι γαλλικές επιχειρήσεις θα έχουν ετήσιες εισφορές ύψους  1,4 δισ. λίρες.

Κλείσιμο
Οι επιχειρήσεις στην Ιρλανδία, την Ισπανία, την Ολλανδία και το Βέλγιο θα πρέπει να πληρώσουν περισσότερα από 1 δισ. λίρες ετησίως, προκειμένου να εξαγάγουν προϊόντα στην Βρετανία.

Οι ηγέτες της ΕΕ έχουν επανειλημμένα καταστήσει σαφές ότι η Βρετανία δεν θα είναι σε θέση να υπαγορεύσει τους όρους αποχώρησης της από την ΕΕ.

Η Civitas δήλωσε ότι τα πρόσφατα ευρήματά της «τονίζουν τη σημασία μιας εμπορικής συμφωνίας, τόσο για το Ηνωμένο Βασίλειο όσο και για τις χώρες της ΕΕ».

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης