Διαμαρτυρία έξω από το υπ. Υγείας: «Να μην απολυθούν οι επικουρικοί γιατροί από τα νοσοκομεία»

Διαμαρτυρία έξω από το υπ. Υγείας: «Να μην απολυθούν οι επικουρικοί γιατροί από τα νοσοκομεία»

Οι νοσοκομειακοί γιατροί έχουν ζητήσει συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας

Διαμαρτυρία έξω από το υπ. Υγείας: «Να μην απολυθούν οι επικουρικοί γιατροί από τα νοσοκομεία»
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Υγείας, επι της οδού Αριστοτέλους, πραγματοποιούν  αυτή την ώρα οι γιατροί των δημόσιων νοσοκομείων Αθήνας και Πειραιά (ΕΙΝΑΠ) με κυρίαρχο αίτημα να μην απολυθεί κανένας επικουρικός γιατρός.

Συγκεκριμένα η ΕΙΝΑΠ ζητά λύσεις για τα νοσοκομεία και τα δικαιώματα των υγειονομικών και όχι απολύσεις αλλά και την άμεση πρόσληψη προσωπικού πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης με ταχείες διαδικασίες σε όλους τους κλάδους των δημοσίων νοσοκομείων.

Κλείσιμο


Υπενθυμίζεται ότι το Υπουργείο Υγείας, με νομοθετική ρύθμιση που ψηφίστηκε πρόσφατα, δίνει τη δυνατότητα παράτασης της θητείας έως 30/9/17 μόνο όσων υπηρετούντων επικουρικών γιατρών η θητεία έληγε στις 30/9/16. Οι νοσοκομειακοί γιατροί έχουν ζητήσει συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας ειδικά για αυτό το θέμα.

Μεταξύ άλλων η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη υπογράμμισε πως  «συνολικά οι επικουρικοί γιατροί είναι 1600 άτομα σε όλη την χώρα και μέχρι τώρα έχουν ανανεωθεί οι συμβάσεις μόλις για τους τετρακόσιους. Και για να καταλάβει ο κόσμος το ποσό χρήσιμοι είναι  οι επικουρικοί γιατροί θα πρέπει να σημειώσουμε ότι είναι με σύμβαση ενός έτους και τοποθετούνται στα επείγοντα περιστατικά των νοσοκομείων δίπλα στους ειδικευόμενους γιατρούς» ανέφερε.








Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης