Απώλειες στην Wall με το δολάριο σε υψηλό 7 μηνών

Απώλειες στην Wall με το δολάριο σε υψηλό 7 μηνών

Ο DOW υποχώρησε 0,09% στις 18.145,71 μονάδες ενώ ο S&P 500 κατέγραψε πτώση 0,01% στις 2.141,16 μονάδες - Ο NASDAQ έκλεισε με κέρδη 0,30% στις 5.257,40 μονάδες

Απώλειες στην Wall με το δολάριο σε υψηλό 7 μηνών
Με μικρές απώλειες έκλεισαν οι αμερικανικές μετοχές την Παρασκευή, με φόντο το ισχυρό δολάρια και ενώ συνεχίζονται οι δημοσιοποιήσεις των εταιρικών κερδών.

Ο DOW υποχώρησε 0,09% στις 18.145,71 μονάδες ενώ ο S&P 500 κατέγραψε πτώση 0,01% στις 2.141,16 μονάδες. Ο NASDAQ έκλεισε με κέρδη 0,30% στις 5.257,40 μονάδες.

«Το γεγονός ότι το δολάριο κινείται ανοδικά είναι ανησυχητικό. Περιμένουμε ότι η κίνηση αυτή αποτελεί προμήνυμα ενόψει της συνεδρίασης του Δεκεμβρίου, απ' όπου αναμένεται αύξηση των επιτοκίων» σχολιάζει ο Randy Frederick, αντιπρόεδρος trading και παραγώγων στην Charles Schwab.

Κλείσιμο
Στο ταμπλό η μετοχή της General Electric η ανακοίνωσε μεικτά αποτελέσματα, καταγράφοντας μεγαλύτερα κέρδη από τα αναμενόμενα αλλά λιγότερα έσοδα υποχώρησε 0,31%.

«Τα αποτελέσματα της GE δεν ήταν πολύ καλά και το γεγονός ότι υποβάθμισαν τους στόχους για το τέλος του έτους δεν βοηθά» σχολιάζει ο Peter Cardillo, επικεφαλής οικονομολόγος στην First Standard Financial.

Ανοδικά (4,26%) η Microsoft χάρη στα καλύτερα των αναμενόμενων αποτελεσμάτων. «Αλλά αν βγάλει κανείς τη Microsoft από τη γενική εικόνα βλέπουμε απογοητευτικά αποτελέσματα» σχολιάζει ο Adam Sarhan, CEO της Sarhan Capital. «Επομένως η επιφυλακτικότητα κυριαρχεί στις αγορές μέχρι να δούμε θετικότερες αντιδράσεις στα αποτελέσματα» προσθέτει.

Ενισχύθηκαν τα futures του "μαύρου χρυσού" την Παρασκευή, με το αμερικανικό αργό να καταγράφει για την εβδομάδα άνοδο κοντά στο 1%, με φόντο την αισιοδοξία ότι οι πετρελαιοπαραγωγές χώρες θα συμφωνήσουν σε μία μορφή συνεργασίας τον επόμενο μήνα, αναφορικά με το ύψος της παραγωγής.

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης