«Αδύναμο» μπροστά στις 600 μονάδες το Χρηματιστήριο

«Αδύναμο» μπροστά στις 600 μονάδες το Χρηματιστήριο

Σαθρή παραμένει η εικόνα στην χρηματιστηριακή αγορά καθώς επί τρεις ημέρες επιχειρεί να υπερβεί τις 600 μονάδες, αλλά με τον αδύναμο τζίρο δεν τα καταφέρνει

«Αδύναμο» μπροστά στις 600 μονάδες το Χρηματιστήριο
Σαθρή παραμένει η εικόνα στην χρηματιστηριακή αγορά καθώς επί τρεις ημέρες επιχειρεί να υπερβεί τις 600 μονάδες, αλλά με τον αδύναμο τζίρο δεν τα καταφέρνει. 

Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 594 μονάδες σημειώνοντας πτώση 0,32%, ενώ σε εβδομαδιαίο επίπεδο η άνοδος είναι μόνο 0,80%.  

Έτσι, η ελληνική αγορά παρά τις όποιες προσπάθειες ανόδου “τρώει” τις σάρκες της αφού δεν υπάρχει καμία εξέλιξη. Επί ένα χρόνο και πλέον δεν υπάρχει διοίκηση στην Τράπεζα Πειραιώς ενώ στις υπόλοιπες δεν έχουν οριστεί τα νέα μέλη. Επίσης, κανείς δεν γνωρίζει τους κανόνες για την αντιμετώπιση των “κόκκινων δανείων”.

Με λίγα λόγια, οι ελληνικές επιχειρήσεις – όσες δεν μπορούν να δανειστούν με ευνοϊκούς όρους – πληρώνουν επιτόκια 8-9%, όταν οι αντίστοιχες ευρωπαϊκές πληρώνουν μεταξύ 1-2%. Μοιραία, όποιος δεν αντέχει θα πωλήσει τις επιχειρήσεις, αν δεν αλλάξει η κατάσταση.

Κι όπως φαίνεται, μέχρι τώρα δεν υπάρχει καμία περίπτωση να δοθεί η ποσοτική χαλάρωση.

Πτώση 1,5% για την Εθνική Τράπεζα στα 0,197 ευρώ με 11,4 εκατ. τεμάχια. Με πτώση 1,33% η Τράπεζα Πειραιώς στα 0,148 ευρώ. Πτώση 1,84% για την Alpha Bank στα 1,6 ευρώ.
Πρωταγωνίστρια η Βιοχάλκο με 4,35% στα 1,44 ευρώ.   

Κέρδη 2,21% για τον Οπαπ στα 7,87 ευρώ με 385 χιλ τεμάχια. Άνοδος 0.62% για τον ΟΤΕ στα 8,14 ευρώ με 287 χιλ. τεμάχια.

 Σε χαμηλά επίπεδα ο τζίρος στα 26,5 εκατ. ευρώ.    

          
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης