Παρατείνουν συμβάσεις στους Δήμους ακόμη και αν τα λεφτά δεν... βγαίνουν

Παρατείνουν συμβάσεις στους Δήμους ακόμη και αν τα λεφτά δεν... βγαίνουν

Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης εισηγήθηκε επιπλέον αλλαγές σε τροπολογία οι οποίες μάλιστα ενδέχεται να έχουν σημαντικό δημοσιονομικό κόστος

Παρατείνουν συμβάσεις στους Δήμους ακόμη και αν τα λεφτά δεν... βγαίνουν
Όλες τις συμβάσεις ακόμη και αν το κόστος υπερβαίνει τις προϋπολογισμένες δαπάνες θα αναγκαστούν να παρατείνουν οι Δήμοι σύμφωνα με τις αλλαγές που πρότεινε την τελευταία στιγμή χθες, Τρίτη, σε συζήτηση υπό ψήφιση νομοσχεδίου στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Χριστόφορος Βερναρδάκης.

Πρόκειται για επιπλέον αλλαγές σε τροπολογία (άρθρο 16) -η οποία έχει ενταχθεί στο σχέδιο νόμου «Ελληνικό Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας και άλλες διατάξεις»- για τους συμβασιούχους στον τομέα της καθαριότητας των δημοσίων κτιρίων και των κτιρίων των ΟΤΑ. 

Με την τροπολογία προβλέπεται η παράταση για έναν ακόμη χρόνο των συμβάσεων που λήγουν στο τέλος του 2016, αλλά και εκείνων που έχουν λήξει προ τριμήνου. Οι συμβάσεις αυτές, που έχουν προκύψει επίσης από παράταση με προηγούμενη νομοθετική ρύθμιση, παρατείνονται με τη συγκεκριμένη τροπολογία εκ νέου αυτοδικαίως μέχρι και το τέλος του 2017. Συμπεριλαμβάνονται συμβασιούχοι οι οποίοι προσλήφθηκαν με δίμηνες συμβάσεις το 2015, αλλά δεν συμπεριλαμβάνονται όσοι προσλήφθηκαν το 2016 εφόσον για αυτούς το ΣτΕ έχει «παγώσει» τη διαδικασία.
Κλείσιμο

Ο αναπληρωτής υπουργός χθες εισηγήθηκε επιπλέον αλλαγές, οι οποίες μάλιστα ενδέχεται να έχουν σημαντικό δημοσιονομικό κόστος. Πρότεινε να διαγραφεί από την τροπολογία ειδικά για τους ΟΤΑ η φράση «λαμβανομένων υπόψη των εγγεγραμμένων διαθέσιμων πιστώσεων στους οικείους προϋπολογισμούς», καθώς, όπως σημείωσε ο κ. Βερναρδάκης, οι δήμοι «δεν έχουν εγγεγραμμένες πιστώσεις για αυτήν τη δουλειά στους προϋπολογισμούς τους». 

Όπως είναι φυσικό, «κανένας τοπικός άρχοντας δεν θα αναλάβει το κόστος της σύγκρουσης με τους εργαζομένους, εφόσον μπορεί να ξοδέψει», ανέφερε στέλεχος της αυτοδιοίκησης στην «Καθημερινή».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης