Με δάνειο τα χρήματα για την γραμμή 4 του μετρό

Με δάνειο τα χρήματα για την γραμμή 4 του μετρό

Aπό ΕΤΕπ και ΕΣΠΑ

Με δάνειο τα χρήματα για την γραμμή 4 του μετρό
Περισσότερα από 2 δισ. ευρώ σε τρία μεγάλα έργα υποδομών, από τα οποία τη μερίδα του λέοντος θα λάβει η επέκταση του μετρό στην Αθήνα, δρομολογεί η κυβέρνηση σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και συγχρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ.

Χθες, Πέμπτη, ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Οικονομίας, αρμόδιος για θέματα ΕΣΠΑ κ. Παναγιώτης Κορκολής, δήλωσε ότι μέχρι τον Νοέμβριο θα έχει υπογραφεί και η συμφωνία για το Εξοικονομώ Κατ΄Οίκον ύψους 250 εκ. ευρώ ενώ άμεσα δημιουργείται ένα νέο Ταμείο Υποδομών για έργα ΣΔΙΤ που θα αντικαταστήσει το πρόγραμμα Jessica.

Το τελευταίο έκλεισε πρόσφατα τον κύκλο του με την ολοκλήρωση 42 έργων που χρηματοδοτήθηκαν από το ΕΣΠΑ με 98 εκατ. ευρώ και κινητοποίησαν ιδιωτικές επενδύσεις ύψους 200 εκ. ευρώ. Ο κ. Κορκολής επιβεβαίωσε χθες σε συνέδριο του Τεχνικού Επιμελητηρίου ότι υπάρχει συμφωνία με την ΕΤΕπ για την κατασκευή τριών μεγάλων έργων υποδομής. Πρόκειται γα την γραμμή 4 του μετρό της Αθήνας συνολικού ύψους 1,5 δισ. ευρώ, η οποία αναμένεται να προκηρυχθεί μέσα στο α΄εξάμηνο της επόμενης χρονιάς, την ενεργειακή διασύνδεση Κρήτης – Πελοποννήσου μέσω υποβρυχίου καλωδίου ύψους 300 εκατ. ευρώ και την επέκταση φυσικού αερίου σε 16 πόλεις στη Βόρεια και τη Στερεά Ελλάδα, προϋπολογισμού 280 εκατ. ευρώ. Σε όλα τα έργα το 50% θα προέλθει από δάνειο της ΕΤΕπ και το υπόλοιπο από πόρους του ΕΣΠΑ. Την υλοποίηση των τριών έργων επικύρωσε τις προηγούμενες μέρες και ο υπουργός Οικονομίας κ.
Κλείσιμο
Γιώργος Σταθάκης, απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις βουλευτών της Αντιπολίτευσης. Όπως αναφέρθηκε «η Ελλάδα είναι από τις πρώτες χώρες σε εγκεκριμένα και υπογεγραμμένα δάνεια από την ΕΤΕπ και τον EFSI».

Διαβάστε περισσότερα στο Νewmoney
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης