Αυξήσεις έως 25% στα ασφάλιστρα του ΕΛΓΑ

Αυξήσεις έως 25% στα ασφάλιστρα του ΕΛΓΑ

Αναλογιστική μελέτη για τη βιωσιμότητα του ΕΛΓΑ, του Οργανισμού Γεωργικών Ασφαλίσεων, ανοίγει τον δρόμο για αυξήσεις

Αυξήσεις έως 25% στα ασφάλιστρα του ΕΛΓΑ
«Καμπανάκι» για τη βιωσιμότητα του ΕΛΓΑ, του Οργανισμού Γεωργικών Ασφαλίσεων, αποτελεί η αναλογιστική μελέτη του ασφαλιστικού φορέα, βάζοντας στο... τραπέζι αυξήσεις έως και 25% στα ασφάλιστρα των αγροτών. 

Τα ευρήματα της αναλογιστικής μελέτης που δημοσιεύσει η εφημερίδα το «Έθνος» και βρίσκεται στο μικροσκόπιο της ηγεσίας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, με βάση τους σημερινούς συντελεστές εισφορών δείχνουν αναλογιστικό έλλειμμα το οποίο αγγίζει το 15% του ενεργητικού, ενώ η βιωσιμότητα του Ταμείου έχει ορίζοντα λίγων ετών. 

Με τον ΕΛΓΑ να βρίσκεται αντιμέτωπος με σημαντικό πρόβλημα ταμειακών ροών, καθώς μέχρι στιγμής φέτος το ύψος των ζημιών στις καλλιέργειες και τις αγροτικές μονάδες ξεπερνά τα 110-120 εκατομμύρια ευρώ, το υπουργείο προσανατολίζεται στο να υιοθετήσει κάποιες από τις παραμέτρους αυτής της αναλογιστικής μελέτης.  

Κλείσιμο
Την ίδια ώρα αυξήσεις-φωτιά έρχονται για τα ασφάλιστρα των 650.000 αγροτών ασφαλισμένων στον ΟΓΑ από το 2017. Οι επιβαρύνσεις ξεκινούν κοντά στο 40% και ξεπερνούν το 100% ανάλογα με την εισοδηματική κλίμακα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης