Τριήμερο θρίλερ για τη νέα διοίκηση της Τράπεζας Αττικής

Τριήμερο θρίλερ για τη νέα διοίκηση της Τράπεζας Αττικής

Γιατί «κόπηκαν» Σαπουντζόγλου, Ρουμελιώτης - Ποια ονόματα ακούγονται για διοικητικούς ρόλους

Τριήμερο θρίλερ για τη νέα διοίκηση της Τράπεζας Αττικής
Η κατάπτωση τεσσάρων μελών του διοικητικού συμβουλίου, μεταξύ των οποίων του προέδρου και του διευθύνοντος συμβούλου, που πρότεινε το ΤΣΜΕΔΕ με συναίνεση της κυβέρνησης, είναι το μικρότερο κακό στο θρίλερ της Τράπεζας Αττικής.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι η τράπεζα τέθηκε σε καθεστώς ουσιαστικά μερικής επιτροπείας καθώς απαγορεύθηκε η χορήγηση νέων δανείων, γεγονός το οποίο ενδεχομένως να δημιουργήσει αρκετά προβλήματα σε συγκεκριμένους επιχειρηματίες. Η Τράπεζα Αττικής από σήμερα υπολειτουργεί, καθώς μία από τις δύο βασικές τραπεζικές δραστηριότητες, δηλαδή η χορήγηση δανείων, τελεί σε καθεστώς αναστολή. Η χθεσινή απόφαση της Επιτροπής Πιστωτικών και Ασφαλιστικών Θεμάτων της ΤτΕ φέρεται να δημιούργησε μεγάλη ανησυχία στην κυβέρνηση, καθώς η Αττικής βρέθηκε πολύ κοντά στην επιβολή Επιτρόπου.

Αργά χθες το βράδυ κυβερνητικές πηγές, θέλοντας να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις, ανέφεραν ότι η απαγόρευση των χορηγήσεων είναι προσωρινή και θα διαρκέσει τρεις μέρες, καθώς υποστήριζαν ότι εντός αυτού του χρονικού διαστήματος θα τοποθετηθεί νέα διοίκηση.

Κλείσιμο
Από την πλευρά τους, όμως, πηγές της ΤτΕ αρνούνταν να σχολιάσουν την ουσία των αποφάσεων και ανέφεραν ότι πράγματι ένα τέτοιο ενδεχόμενο είναι πιθανό, εάν όντως υπάρξει νέα διοίκηση εντός τριημέρου.

Σύμφωνα με ορισμένες πηγές από την αγορά, το πρόσωπο που θεωρείται τώρα ότι μπορεί να αναλάβει κορυφαίο διοικητικό ρόλο στην Τράπεζα Αττικής, είναι ο Θ. Πανταλάκης.

Η Επιτροπή Πιστωτικών και Ασφαλιστικών Θεμάτων της ΤτΕ ξεκαθάρισε ότι δεν θεωρεί «κατάλληλους» για την ανάληψη θέσεων στη διοίκηση της Τράπεζας Αττικής, τους Γ. Σαπουντζόγλου, Π. Ρουμελιώτη, τη μεταβατική πρόεδρο Αν. Πουσκούρη, καθώς και τον Κ. Μπουσδούκο, ο οποίος είναι και πρόεδρος του ΤΣΜΕΔΕ.

Όπως ανέφεραν πολύ καλά πληροφορημένες πηγές, η απόρριψη κατέφθασε καθώς η Επιτροπή εφάρμοσε κατά γράμμα τα αυστηρά κριτήρια του Ενιαίου Εποπτικού Μηχανισμού της ΕΚΤ (SSM), αλλά και του νόμου 4346/2015 και ως εκ τούτου οι δύο βασικοί υποψήφιο – δηλαδή οι κ.κ. Σαπουντζόγλου και Ρουμελιώτης – δεν συγκέντρωναν τις απαιτήσεις του νόμου. Αξίζει να σημειωθεί ότι μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται η εμπειρία σε τραπεζική θέση τουλάχιστον 15 έτη, ενώ ο κ. Σαπουντζόγλου, ο οποίος προορίζονταν για τη θέση του προέδρου, αντιμετώπιζε, ήδη, κάποια προβλήματα καθώς συμμετείχε στο διοικητικό συμβούλιο της Proton Bank (τράπεζα η οποία κατέρρευσε) και η τότε διοίκηση της ΤτΕ, είχε αποκλείσει τη νέα συμμετοχή του σε τραπεζικές θέσεις.

Διαβάστε περισσότερα στο www.newmoney.gr 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης