Κύκλοι της αγοράς: «Να μην ξαναδούμε το έργο της Cosco στο Ελληνικό»

Κύκλοι της αγοράς: «Να μην ξαναδούμε το έργο της Cosco στο Ελληνικό»

Η εταιρεία LAMDA Development παραμένει ψύχραιμη παρά τις παλινωδίες Μπαλτά - Αίσθηση προκαλούν οι παραφωνίες για μια ακόμη φορά ενός υπουργού της κυβέρνησης σε ένα μείζον επενδυτικό ζήτημα

Κύκλοι της αγοράς: «Να μην ξαναδούμε το έργο της Cosco στο Ελληνικό»
Την πεποίθηση πως τελικά η Βουλή
θα επικυρώσει τη σύμβαση για την αξιοποίηση του Ελληνικού ως έχει, δίχως αστερίσκους και... αρχαιολογικές υποσημειώσεις όπως επιδιώκεται, εκφράζουν κύκλοι της αγοράς στο newmoney.gr.

Η εταιρεία LAMDA Development που θα προχωρήσει στο γίγα - πρότζεκτ της ανάπλασης μιας εγκαταλελειμμένης περιοχής και που θα επενδύσει 8 δισ. ευρώ δημιουργώντας 90.000 θέσεις εργασίας παραμένει ψύχραιμη μετά τις παλινωδίες
Μπαλτά
Κλείσιμο
που επιχειρεί να περάσει διάταξη προκειμένου να συμπεριληφθεί στον κυρωτικό νόμο της σύμβασης παραχώρησης δικαίωμα έγκρισης ή απόρριψης σχετικών υπουργικών αποφάσεων που αφορούν την επένδυση. Λακωνικά και δίχως κορώνες, κύκλοι της αγοράς αναφέρουν πως καλό θα είναι να μην ξαναδούμε ένα ανάλογο με την Cosco έργο, επισημαίνοντας πως αυτό που μετράει είναι η πρωθυπουργική δέσμευση.

Παράλληλα οι δηλώσεις του προέδρου του
ΤΑΙΠΕΔ κ. Στέργιου Πιτσιόρλα περί ολοκλήρωσης της σύμβασης κρίθηκαν ως ικανοποιητικές και συμβατές με όσα έχουν συμφωνηθεί.

Πάντως αίσθηση προκαλούν οι παραφωνίες για μια ακόμη φορά ενός υπουργού της κυβέρνησης σε ένα μείζον επενδυτικό ζήτημα. Αν δεν πρόκειται για μια ακόμα επικοινωνιακή κορώνα, επενδυτικοί κύκλοι εκτιμούν πως υπάρχει πρόβλημα με μια ομάδα υπουργών οι οποίοι πλέον λειτουργούν ως ξεχωριστή ομάδα εντός της κυβέρνησης επιδιώκοντας να πιέσουν για σειρά επενδυτικών σχεδίων κι όχι μόνο για αυτό του Ελληνικού.

Αυτό όμως το μπρος - πίσω είναι που κουράζει όσους θέλουν να τοποθετήσουν χρήματα στη χώρα μας ενώ δίνουν διεθνώς και μια εικόνα επενδυτικής περιπέτειας σε μια περίοδο που κάθε άλλο παρά τέτοιο όφειλε να είναι το κλίμα.

Πηγή: Newmoney.gr


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης