Κατρούγκαλος: Δεν θα αποδεχθούμε τις προτάσεις του ΔΝΤ για τα εργασιακά

Κατρούγκαλος: Δεν θα αποδεχθούμε τις προτάσεις του ΔΝΤ για τα εργασιακά

Όπως είπε, οι απαιτήσεις του ΔΝΤ επί της ουσίας, καταργούν το δικαίωμα των εργαζομένων να διαπραγματεύονται τους όρους εργασίας τους, σε συλλογική βάση

Κατρούγκαλος: Δεν θα αποδεχθούμε τις προτάσεις του ΔΝΤ για τα εργασιακά
Η Ελλάδα δεν μπορεί να αποδεχθεί τις προτάσεις του ΔΝΤ για τα εργασιακά, δήλωσε ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος, σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Reuters.

Οι αξιώσεις του ΔΝΤ, σύμφωνα με τον υπουργό, επί της ουσίας, καταργούν το δικαίωμα των εργαζομένων να διαπραγματεύονται τους όρους εργασίας τους, σε συλλογική βάση.

«Θα δώσουμε μάχη για να διατηρήσουμε τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας» δεσμεύτηκε ο κ. Κατρούγκαλος και επανέλαβε ότι ο συγκεκριμένος θεσμός βρίσκεται στον πυρήνα του ευρωπαϊκού κοινωνικού μοντέλου.

«Αυτά τα μέτρα τα έχουν απορρίψει ήδη οι εργαζόμενοι» πρόσθεσε, σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να ανεχθεί την περαιτέρω επιδείνωση της εργασιακής κατάστασης των Ελλήνων.

Κλείσιμο
Σήμερα, ο υπουργός Εργασίας και οι εκπρόσωποι των θεσμών θα έχουν συνάντηση σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, προκειμένου να υπάρξει μία πρώτη ανταλλαγή θέσεων για την εργασιακή μεταρρύθμιση.

Οι αλλαγές στα εργασιακά άλλωστε, εντάσσονται στο πλαίσιο της β’ αξιολόγησης, η οποία αναμένεται να ξεκινήσει το επόμενο χρονικό διάστημα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης