Ξαφνική συνάντηση των δανειστών με Στουρνάρα

Ξαφνική συνάντηση των δανειστών με Στουρνάρα

Θα υπάρξουν διαβουλεύσεις και με τον επικεφαλής του ΤΧΣ, Γιώργο Μιχελή - Θα ενημερώσουν τους θδανειστές για τα μέτρα που έχουν προωθηθεί για την αντιμετώπιση της διαχείρισης των κόκκινων δανείων

Ξαφνική συνάντηση των δανειστών με Στουρνάρα
Συνάντηση με τον διοικητή της ΤτΕ
Γιάννη Στουρνάρα αναμένεται να έχουν οι εκπρόσωποι των Θεσμών, όπως έγινε γνωστό πριν από λίγο. Η συνάντηση προγραμματίστηκε για τις 3 το μεσημέρι. Παράλληλα θα υπάρξουν διαβουλεύσεις και με την διοίκηση του ΤΧΣ.

Τραπεζικές πηγές αναφέρουν ότι θα ενημερώσουν τους θεσμούς για τα μέτρα που έχουν προωθηθεί για την αντιμετώπιση του «καυτού» ζητήματος της διαχείρισης των
κόκκινων δανείων
Κλείσιμο
καθώς επίσης και για την πορεία της διαδικασίας ανασύνθεσης των Διοικητικών Συμβουλίων των συστημικών τραπεζών.

Οι ίδιες πηγές πάντως ανέφεραν πως από ελληνικής πλευράς έχουν ήδη γίνει οι δράσεις που έχουν συμφωνηθεί.

Υπενθυμίζεται πως παράλληλα ο υπ. Οικονομίας Γ. Σταθάκης επιδιώκει στις επαφές με τους θεσμούς να επισπευθεί ο καθορισμός του θεσμικού πλαισίου για τον εξωδικαστικό διακανονισμό των κόκκινων επιχειρηματικών δανείων και οφειλών προς το Δημόσιο.

Νωρίτερα, στην πρώτη συνάντηση που είχαν το οικονομικό επιτελείο με τους εκπροσώπους των δανειστών, διεφάνη ότι η ελληνική πλευρά θέλει να τηρήσει τη συμφωνία και να ολοκληρώσει τα 15 προαπαιτούμενα εγκαίρως ώστε να ξεκλειδώσει η δόση των 2,8 δισ ευρώ και να ξεκινήσει η β' αξιολόγηση.

Ωστόσο υπάρχει ήδη εμπλοκή σε ένα σημαντικό ζήτημα, αυτό στην επιλογή των Ελλήνων που θα στελεχώσουν το νέο Ταμείο Δημόσιας Περιουσίας.

Πριν από λίγο τελείωσε η συνάντηση των εκπροσώπων των Θεσμών με τον Πάνο Σκουρλέτη για την απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας. Ο υπουργός μπαίνοντας στο κτίριο αποκάλυψε ότι η κυβέρνηση θα προτείνει το πάγωμα της πώλησης του 17% της ΔΕΗ και μεταφορά του μεριδίου από το ΤΑΙΠΕΔ στο νέο Υπερταμείο Αποκρατικοποιήσεων.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης