Στην ατζέντα Τσίπρα τα μεγάλα έργα - Σχέδιο και για την ανάπλαση του Φαληρικού Όρμου

Στην ατζέντα Τσίπρα τα μεγάλα έργα - Σχέδιο και για την ανάπλαση του Φαληρικού Όρμου

Με δύο μήνες καθυστέρηση από τον αρχικό σχεδιασμό θα δοθεί στην κυκλοφορία αύριο Παρασκευή, το Κόρινθος - Κιάτο μήκους 20 χιλιομέτρων και οι σήραγγες στο Δερβένι

Στην ατζέντα Τσίπρα τα μεγάλα έργα - Σχέδιο και για την ανάπλαση του Φαληρικού Όρμου
Με δύο μήνες καθυστέρηση από τον αρχικό σχεδιασμό θα δοθεί στην κυκλοφορία αύριο Παρασκευή, το Κόρινθος - Κιάτο μήκους 20 χιλιομέτρων και οι σήραγγες στο Δερβένι, ενώ ο πρωθυπουργός μπαίνει σε ειδικό ταχύρρυθμο πρόγραμμα εκπαίδευσης για τα μεγάλα έργα, τα οποία από χθες βρίσκονται ψηλά στην πρωθυπουργική ατζέντα.

Η κυβέρνηση εμφανίζεται να πιέζει τους εργολάβους και για άλλες τμηματικές παραδόσεις, κυρίως κατά μήκος της Ιόνιας Οδού (Αντίρριο –Γιάννενα) που είναι τα επόμενα ώριμα τμήματα που θα μπορούσαν να προστεθούν στο κυβερνητικό οπλοστάσιο που πασχίζει να τελειώσει με κάθε κόστος τα έργα.

Στους κόλπους των κατασκευαστών, πάντως, επικρατεί προβληματισμός καθώς σε αυτό το στάδιο, που τα έργα βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, εκείνο που προέχει αντί πανηγυρισμών είναι η επίτευξη του στόχου για λειτουργική παράδοση των αυτοκινητοδρόμων τον προσεχή Μάρτιο. Ένας στόχος που μπορεί να χρύσωσε το χάπι των αποζημιώσεων και των μπόνους επιτάχυνσης ωστόσο δεν παύει να έχει πολλές δυσκολίες καθώς μέσα σε έξι μήνες πρέπει να κλείσουν εκκρεμότητες εννέα ετών.

Κλείσιμο
Η προαναγγελία του προγράμματος παράδοσης νέων έργων στην Κορίνθου - Πατρών που θα συνδυαστεί και με την επιθεώρηση των εργοταξίων της Ιόνιας Οδού δεν είναι η μόνη ενασχόληση του πρωθυπουργού με τα μεγάλα έργα. Ο κ. Τσίπρας με μία κίνηση ιδιαίτερου συμβολισμού συμμετείχε χθες και στην συνεδρίαση της Ειδικής Συμβουλευτικής Επιτροπής για το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος στο Φάληρο.

Ο κ. Τσίπρας εμφανίστηκε καθησυχαστικός στην κινδυνολογία για το μέλλον του Κέντρου Πολιτισμού που δώρισε το Ίδρυμα Νιάρχου στο ελληνικό Δημόσιο, ενώ επιβεβαίωσε τον σχεδιασμό για ανάπλαση του Φαληρικού όρμου. Όπως δήλωσε, έχει εξασφαλιστεί ήδη η χρηματοδότηση για το πρώτο έτος της λειτουργίας του Κέντρου Πολιτισμού, καθώς και έκτακτη χρηματοδότηση 3 εκατομμυρίων ευρώ για το πρώτο διάστημα της λειτουργίας του, χωρίς ωστόσο να προσδιορίζονται οι πηγές εσόδων. Χαρακτήρισε στολίδι της Αττικής την επένδυση Νιάρχου και αναφέρθηκε με εγκωμιαστικά σχόλια στον ρόλο που επιτελεί στην αναβάθμιση της ευρύτερης περιοχής του παραλιακού μετώπου, σε συνδυασμό με τα έργα ανάπλασης που ήδη προγραμματίζονται.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης