Οι τράπεζες πουλάνε τα ναυτιλιακά τους χαρτοφυλάκια

Οι τράπεζες πουλάνε τα ναυτιλιακά τους χαρτοφυλάκια

Η γερμανική τράπεζα Nord LB, που βρίσκεται στη λίστα των 15 τραπεζικών ιδρυμάτων με το μεγαλύτερο δανειακό χαρτοφυλάκιο στην παγκόσμια ναυτιλία συμφώνησε να πουλήσει στο fund KKR το ναυτιλιακό της χαρτοφυλάκιο η αξία του οποίου ανέρχεται στο 1,5 δισεκατομμύριο δολάρια

Οι τράπεζες πουλάνε τα ναυτιλιακά τους χαρτοφυλάκια
Η κακή πορεία της ναυλαγοράς, κυρίως ξηρού φορτίου, τα τελευταία χρόνια, έχει ως αποτέλεσμα να μειωθεί η αξία των πλοίων. Ως εκ τούτου, μεγαλώνει η έκθεση των τραπεζών που έχουν χορηγήσει ναυτιλιακά δάνεια, οι οποίες πλέον αναζητούν τρόπους να απαλλαγούν από αυτό το «σφιχταγκάλιασμα».

Πριν από λίγες ημέρες, έγινε γνωστό ότι η γερμανική τράπεζα Nord LB, που βρίσκεται στη λίστα των 15 τραπεζικών ιδρυμάτων με το μεγαλύτερο δανειακό χαρτοφυλάκιο στην παγκόσμια ναυτιλία σύμφωνα με στοιχεία της Petrofin Research, συμφώνησε να πουλήσει στο fund KKR το ναυτιλιακό της χαρτοφυλάκιο η αξία του οποίου ανέρχεται στο 1,5 δισεκατομμύριο δολάρια. Η Nord LB έχει δάνεια ύψους 600 εκατ. δολ. τα οποία συνδέονται με ελληνικά ναυτιλιακά συμφέροντα.

Όπως ανακοίνωσε η Nord LB, το fund ΚKR μαζί με ομάδα επενδυτών θα αγοράσει το συγκεκριμένο χαρτοφυλάκιο το οποίο αποτελείται από εξυπηρετούμενα και μη δάνεια, που συνδέονται με τουλάχιστον 100 πλοία. Όταν αυτή η συμφωνία ολοκληρωθεί και τυπικά, η συνολική έκθεση της τράπεζας στον ναυτιλιακό κλάδο θα μειωθεί α από τα 18 δισ. ευρώ στα 12-14 δισ. ευρώ.

Κλείσιμο
Διαβάστε περισσότερα στο www.newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης