Μαρινόπουλος: Εγκρίθηκε το σχέδιο και από τις τέσσερις τράπεζες

Μαρινόπουλος: Εγκρίθηκε το σχέδιο και από τις τέσσερις τράπεζες

Πράσινο φως στο σχέδιο διάσωσης της Μαρινόπουλος από την Σκλαβενίτης «άναψε» σήμερα μετά την Τράπεζα Πειραιώς και η Εθνική - Είχαν προηγηθεί τα «OK» από Alpha και Eurobank - Τη σκυτάλη τώρα παίρνει ο συντονισμός των ενεργειών προκειμένου να υπάρξει το ταχύτερο δυνατό η υπογραφή του MoU

Μαρινόπουλος: Εγκρίθηκε το σχέδιο και από τις τέσσερις τράπεζες
Πράσινο φως στο σχέδιο διάσωσης της Μαρινόπουλος «άναψε» σήμερα μετά την Τράπεζα Πειραιώς και η Εθνική Τράπεζα. Σύμφωνα με πληροφορίες, η έγκριση δόθηκε μετά από μία συνεδρίαση που διήρκεσε κάτι περισσότερο από τρεις ώρες και κατά την διάρκεια της οποίας διατυπώθηκαν αντιρρήσεις από ορισμένα μέλη. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές η απόφαση της Εθνικής δεν είναι ομόφωνη καθώς ένα μέλος μειοψήφησε.

Μετά την εξέλιξη αυτή, οι τέσσερις πιστώτριες τράπεζες Alpha, Εurobank, Πειραιώς και Εθνική έχουν εγκρίνει το σχέδιο διάσωσης της Μαρινόπουλος από την Σκλαβενίτης. Τη σκυτάλη τώρα παίρνει ο συντονισμός των ενεργειών προκειμένου να υπάρξει το ταχύτερο δυνατό η υπογραφή του MoU.

Μάλιστα, όπως έγραφε από νωρίς το newmoney.gr, χθες το απόγευμα η πρόοδος του σχεδίου για τη Μαρινόπουλος συζητήθηκε σε ειδική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή εκπροσώπων των τραπεζών και κυβερνητικών στελεχών.

Κλείσιμο
Υπενθυμίζεται ότι το ΔΣ της Αlpha bank ενέκρινε χθες το σχέδιο, ενώ το ΔΣ της Eurobank το έχει πράξει προ ημερών.

Το σχέδιο προβλέπει την δημιουργία νέας εταιρείας που θα ελέγχεται 100% από τη Σκλαβενίτης. Η νέα εταιρεία θα πάρει δάνειο 360 εκατ. με επιτόκιο 1,5% ενώ η Σκλαβενίτης θα πρέπει να βάλει νέα κεφάλαια περίπου 100 εκατ. ευρώ. Ταυτόχρονα η οικογένεια Μαρινόπουλου θα εισφέρει περίπου 10 εκατ. που εξασφαλίζουν την ενδιάμεση χρηματοδότηση.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το σχέδιο προβλέπει διαφορετικές «ταχύτητες» για την εξόφληση των προμηθευτών.

Οι μικρές ελληνικές επιχειρήσεις που προμήθευαν τη Μαρινόπουλος θα εξοφληθούν πλήρως, ενώ για τους μεγαλύτερους προμηθευτές το κούρεμα θα φτάσει το 50%. Οι τράπεζες διατηρούν έναντι του χαμηλότοκου δανείου που χορηγούν δικαίωμα να αποκτήσουν το 25% της νέας εταιρίας, όπως και δικαίωμα είσπραξης μερισμάτων.

Πηγή: Newmoney.gr

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης